Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Φίλες και φίλοι,
ο προβληματισμός μου σχετικά με την κατάσταση που βιώνουμε όλοι σήμερα, το τέλμα στο οποίο έχουν οδηγήσει την Άνδρο μας, έναν τόπο μοναδικής ομορφιάς, τόσο η απερχόμενη δημοτική αρχή όσο και οι προηγούμενες, σε συνδυασμό με την προοπτική η οποία διαγράφεται από τις μέχρι σήμερα πολιτικές εξελίξεις, με οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι τίποτα αισιόδοξο δεν μπορούμε να περιμένουμε.
 
Η μέχρι σήμερα ιστορία, μας έχει δείξει ότι στο όνομα εκλεκτών, προσωπικών αντιπαραθέσεων, συμφερόντων και φιλοδοξιών, ο Δήμος μας διοικήθηκε, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες, στην ουσία χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αξιοποιήθουν τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί πάρα πολλές ευκαιρίες.

Για να περιέλθει σ’ αυτή την κατάσταση το νησί μας βοήθησε πάρα πολύ και η Αντιπολίτευση, τόσο η μείζονα όσο και η ελάσσονα. Περιορίστηκε σε ρόλο καταγγελτικό και διακοσμητικό, χωρίς καμία ουσιαστική και θετική παρέμβαση ή διαμαρτυρία, ακόμη και όταν τα σκουπίδια κατέκλυζαν το νησί μας και μάλιστα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
 
Μόλις, πριν από λίγο καιρό και ύστερα από έναν λήθαργο βαρύ άρχισαν να ξυπνούν και να περιφέρονται ως σωτήρες του τόπου με την ίδια όμως πάντα συνταγή...
 
Το “δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού” και αν επιλέξουμε πάλι τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές, τις ίδιες αδιέξοδες λύσεις θα μας επιβάλλουν. 
 
Δεν έχουμε πια το δικαίωμα να μένουμε αμέτοχοι! 
 
Η σιωπή τώρα γίνεται συνενοχή, η ανοχή συνευθύνη!
 
Δηλώνω παρών, ως εγγυητής μιας συλλογικής προσπάθειας, που θα αναζητήσει και θα αναδείξει τις πιο δημιουργικές, τις πιο νέες και τις πιο ικανές δυνάμεις του τόπου μας.
 
Για την Άνδρο που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει!
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!
 
Γιάννης Καπάκης