Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πως θα αναπτυχθεί η αμπελουργία –οινοποιία στην Άνδρο.

Η δημοτική κίνηση « Άνδρος της Ζωής μας» σε συνεργασία με τον «Φιλοπρόοδο Όμιλο το Γαύριο», σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και αναβάθμισης της αμπελουργίας της Άνδρου διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Πως θα αναπτυχθεί η αμπελουργία – οινοποιία στην Άνδρο» την Κυριακή στις 5 Οκτωβρίου και Ω: 10.00.


Η Άνδρος, παρότι έχει αρκετές αξιόλογες ποικιλίες αμπέλου, δεν διαθέτει ούτε ένα οινοποιείο με αποτέλεσμα η οινοποίηση να είναι χωρική και οι αμπελουργοί να μην απολαμβάνουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων. Παράλληλα και η αμπελοκαλλιέργεια μπορεί να βελτιωθεί ώστε να παράγει ένα ποιοτικό προϊόν σε ικανοποιητικές ποσότητες. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ανερούσσα, στο Απροβάτου και θα συμμετέχουν ως εισηγητές, καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Στο τέλος της ημερίδας, θα ακολουθήσει γευσιγνωσία οίνου από κρασιά που θα φέρουν τοπικοί παραγωγοί. Σημειώνεται ότι γευσιγνωσία είναι η γνωριμία με το κρασί που δοκιμάζουμε, η αντίληψη του χαρακτήρα του χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ