Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Περί ακατανοήτων....ή περί Ιεράς Συμμαχίας..

Με έκπληξη διαβάσαμε στην ηλεκτρονική σελίδα «εν Άνδρω» το άρθρο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκου Θωμά, με τίτλο «Ας κατανοήσουμε τα ακατανόητα»… Ουσιαστικά πρόκειται για απάντηση στο Δημήτρη Ζάννε, υποψήφιο με το συνδυασμό μας, ο οποίος είχε απαντήσει επί προσωπικού σε σχόλια του κ. Διαμαντή Μπασαντή, όσον αφορά τη θέση που εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα life. Το άρθρο ολοκληρώνεται με υποσημείωση του κ. Μπασαντή, ο οποίος συνεχίζει να του ασκεί κριτική για την ιδιότητα του ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.


Κρατάμε τον τίτλο του άρθρου περί ακατανόητων... αλλά και το σκίτσο που αναδημοσιεύουμε, τα οποία μας εκφράζουν απόλυτα.


Δεν φανταζόμασταν όμως, ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναγορεύονταν αυτόκλητος υπερασπιστής των θέσεων του κ. Μπασαντή, που έχει ανακηρυχτεί σε εργολάβο ουσιαστικά της προβολής του έργου του δήμου και ορισμένων πρωτοκλασάτων στελεχών της νέας δημοτικής αρχής, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων.

Μέχρι στιγμής δεν είχαμε πάρει θέση, παρότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα από την αρχή που εκδηλώσαμε την πρόθεσή μας να θέσουμε υποψηφιότητα, μας υποδέχθηκε με λιβελογραφήματα και συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων μας. Και αυτό γιατί έχουμε την άποψη ότι στον κιτρινισμό, τα ψέματα και την γκεμπελική προπαγάνδα είναι καλύτερα να σιωπάς και να απαντάς με το έργο και τις δράσεις σου.

Όμως, η παραπλάνηση και η παραπληροφόρηση προϊόντος του χρόνου γίνεται όλο και πιο συστηματική και μετεξελίσσεται σ’ ένα νέο αυριανισμό. Φαίνεται ότι η ανοχή μας εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο Δήμαρχος μας ο κ. Σουσούδης, του οποίου γνωρίζουμε την ευαισθησία του, συμφωνεί σ’ αυτή την πρακτική του νέο- αυριανισμού.

Ο τόπος για να πάει μπροστά και ελπίζουμε ότι αυτό υιοθετεί και ο Δήμαρχος μας χρειάζεται πολίτες ευαισθητοποιημένους και πληροφορημένους και όχι το αντίθετο παραπληροφορημένους που βλέπουν τα πράγματα μονοδιάστατα και γίνονται θύματα φανατισμού, χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού.

Εμείς από την πλευρά μας και μάλιστα με στεντόρεια φωνή θα επιδιώκουμε συνεχώς την αντικειμενική πληροφόρηση, αυτός είναι και ο λόγος που κατεβήκαμε και στην πολιτική κονίστρα, αφού πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι ενημερωμένοι δημότες είναι δημότες που δεν μπορεί κανείς να τους εκμεταλλευτεί τάζοντας άλλα και πράττοντας άλλα. Οι δημότες με άποψη και θέση, είναι δημότες ενεργοί, είναι δημότες που δεν μπορεί κανείς στην πλάτη τους να παίζει παιχνίδια εκμεταλλευόμενος την τεχνητή πόλωση που επί τούτου προκαλεί και θρέφει.
Άλλωστε γνωριζόμαστε καλά! Ξέρουμε, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας τι καπνό φουμάρει ο καθένας, στη μικρή κοινωνία μας.
Καλούμε όλες τις Ανδριώτισες και όλους τους Ανδριώτες να ενημερώνονται οι ίδιοι για τα τεκταινόμενα και τις θέσεις μας στα δημοτικά συμβούλια παρακολουθώντας τα σχετικά βίντεο, μόλις αυτά αναρτώνται στο διαδίκτυο. Αυτή είναι και πραγματική αλήθεια και όχι η παραπλανητική πληροφόρηση του κ. Μπασαντή.


Η ενημέρωση

Για όλα τα μεγάλα θέματα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, είχαμε ζητήσει εγγράφως ενημέρωση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, πολύ πριν τις εκλογές, ακριβώς μετά τη συγκρότηση του συνδυασμού μας. Η απάντηση οφείλουμε να ομολογήσουμε ήρθε γρήγορα, διαβεβαιώνοντας μας ότι θα μας ενημερώσει ό δήμαρχος μόλις θα μπορέσει, κάτι το οποίο το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις. Είχαν να κρύψουν κάτι άραγε;.

Το ίδιο έχουμε πράξει και από τη νέα δημοτική αρχή. Ζητάμε ενημέρωση δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί μας, όπως το πρόγραμμα LIFE , το Περιφερειακό Πάρκο Άνδρου, οι αδειοδοτήσεις των Αιολικών Πάρκων, η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, η «αμαρτωλή» Αναπτυξιακή κ.α. Θέλουμε να μάθουνε οι Ανδριώτισσες και Ανδριώτες ποια είναι η πραγματική κατάσταση στο δήμο μας.

Επιπλέον, ζητάμε πληροφόρηση για την οικονομική διαχείριση της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Άλλωστε, η σημερινή δημοτική αρχή τις καταμαρτυρούσε τόσα πολλά. Όλοι θυμόμαστε τι έγραφαν στα blogs και τα sites οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές όταν μιλούσαν μόνον για διαπλοκή και διαφθορά. Η μέχρι σήμερα ενημέρωση που έγινε στο ΔΣ για την οικονομική διαχείριση παρά τον πολυ θόρυβο και τα λόγια τα μεγάλα, όπως τονίσαμε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, μας θυμίζει το 2011 με αντίστροφους ρόλους. Υπενθυμίζουμε ότι τότε τίποτα δεν έγινε και όλα ξεχάστηκαν. Θα γίνει το ίδιο και τώρα; Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν πεισθήκαμε καθόλου, ότι επιδιώκεται να πέσει άπλετο φως στη μέχρι τώρα διαχείριση του δήμου. Μας φάνηκε σαν στημένο παιγνίδι το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο από πλευράς της αντιπολίτευσης, το οποίο απερρίφθη από την πλειοψηφία. Να θυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής συμπεριλαμβανόταν και ο διαχειριστικός έλεγχος και των τριών προηγούμενων Κσποδιστριακών Δήμων. Θα γίνει ή τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα;

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος συνεργάτη

Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι παρά τους διαπρύσιους λόγους, διαπιστώνουμε ότι μάλλον καλά δεν άρχισε η οικονομική διαχείριση στο δήμο. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην προαναγγελία πρόσληψης εξωτερικού συνεργάτη για την οικονομική διαχείριση του δήμου, σε αντικατάσταση του προηγούμενου. Ανακοινώθηκε με ονοματεπώνυμο στο προηγούμενο συμβούλιο, και στο τελευταίο επειδή το ποσό ήταν μάλλον μεγάλο, ψηφίσαμε τη διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού. Μαθαίνουμε ωστόσο, ότι ήδη δουλεύουν δύο υπάλληλοι στο δήμο για λογαριασμό του εξωτερικού συνεργάτη. Τώρα τι σόι διαγωνισμός θα γίνει… ας περιμένουμε να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι.

Αυτά περί ακατανοήτων… Για την ώρα...