Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η επιστολή μας '' ξύπνησε'' την διοίκηση του ΔήμουΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
( στο Δημοτικό χώρο των Σχολείων Γαυρίου)


Δεν πέρασαν πολλές μέρες, μόνον  λίγες, απο την 20η Αυγούστου που ο Συνδυασμός μας, με δημόσια επιστολή του (διάβασε ΕΔΩ) προς τον Δήμαρχο Ανδρου και κοινοποίηση,προς την    Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη και κ. Γ. Λεονταρίτη, Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων,καθώς επίσης και τον Έπαρχο Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη, καθώς επίσης και προς την αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου Τμήμα Διοίκησης Ν. Κυκλάδων, ζητούσε να πληροφορηθεί, τι έχει γίνει με το θέμα της μελέτης κατασκευής Kλειστού Γυμναστηρίου στην Ανδρο.

Σε θέση μάλιστα δημοτική στο Γαύριο, που ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε παραχωρήσει εδώ και 1,5 χρόνο και μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

Ετσι μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου στην Χώρα,που αφορούσε την 3η φάση επέκτασης του λιμανιού Γαυρίου και παρόντος του επικεφαλής του Συνδυασμού μας Γιάννη Καπάκη, συζητήθηκε και το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου στο Γαύριο.

Πιό συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε να συμπληρωθεί ο φάκελλος με την μελέτη χωροθέτησης και περιβάλλοντος έργου απο το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδρου,προκειμένου να υποβληθεί στην Περιφέρεια για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του.

Υπογράμμισε βέβαια και στο πνεύμα της εποχής, ότι η δημοσιονομική συγκυρία δεν είναι ευνοική για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων,καθώς τα χρήματα για τέτοιου είδους υποδομές απο Ευρωπαικά προγράμματα είναι πολύ περιορισμένα, σημείωσε ωστόσο, ότι αν ο φάκελλος ολοκληρωθεί, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα κάνει ότι είναι δυνατό, για την εξασφάλιση της αναγκαίας  χρηματοδότησης.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του ΔΣ,συμφώνησαν να προχωρήσει η διαδικασία, στα επόμενα βήματα που είναι η χωροθέτηση και σε μια επόμενη φάση να εξεταστεί εκ νέου η πορεία υλοποίησης του έργου.

Πιστέβουμε ότι τώρα και μετά την ενεργοποίηση των άμεσα εμπλεκόμενων που ''ζωντάνεψε'' η επιστολή μας, το όραμα όλων των Ανδριωτών,να γίνει γρήγορα πραγματικότητα και το νησί μας, με την κοινές επίμονες προσπάθειες όλων μας, χωρίς τρικλοποδιές και κρυφές άλλες επί τούτου ατζέντες, να αποκτήσει επιτέλους ένα κλειστό γυμναστήριο.

Η ενεργοποίηση του φακέλλου, που αποφασίστηκε να προχωρήσει – όπως τονίστηκε στην σύσκεψη αυτή - σημαίνει ότι πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο νησί.

Κλειστό γυμναστήριο, το οποίο τόσο πολύ έχει ανάγκη, αφού μέχρι τώρα οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες προπονούνταν και έδιναν τους αγώνες τους σε ανοικτό γήπεδο με τσιμεντένια επιφάνεια, δήλωναν και έτρεχαν στην Τήνο για να παίξουν τα εντός έδρας τους παιχνίδια κλπ κλπ προβλήματα που κατά κόρον έχουν γραφτεί στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο.

Ενα κλειστό γυμναστήριο, που το καθιστά ως ένα απο τα πιό σημαντικά έργα, που θα απευθύνεται στη νεολαία του νησιού μας, στην οποία το οφείλουμε να τις το δώσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερη καθυστέρηση.

Ας καταλάβει ο κ.Δήμαρχος ότι δεν αρκεί σε κάθε εκδήλωση να τιμούμε την νεολαία μας, να καμαρώνουμε για αυτήν και στα πρόσωπά τους να βλέπουμε το μέλλον του τόπου μας και απο την άλλη να μην σπεύδουμε να κάνουμε ότι απαιτούνται και συγκεκριμένα, για αυτήν κάθε αυτήν την κατασκευή του κλειστού, να έχει μάλιστα έτοιμο τον φάκελλο στα συρτάρια του  και να μην έχει κάνει απολύτως τίποτα, εδώ και έναν χρόνο !

Χειροπιαστά πράγματα, ζητάνε οι νέοι του  νησιού μας κε Σουσούδη και όχι μόνον, φωτογραφίες και απονομές σε ακατάλληλους χώρους άθλησης.

Καταλάβετε το,  η Ανδρος είναι ενιαία και οι αθλητικές υποδομές  όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, συμπληρωματικά με  όλες τις άλλες αθλητικές υποδομές του τόπου μας που υπάρχουν και για  όσες θα ακολουθήσουν, είτε στην Χώρα, είτε στο Μπατσί είτε στο Κόρθι ένα πράγμα μόνον μένει για τα παιδιά μας και αυτό είναι :

Ο άξονας Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός, να εμπλουτίζεται σε υποδομές και να δυναμώνει και μέσα απο αυτόν τον άξονα, δυναμώνει η νεολαία μας, δυναμώνει το νησί μας!

Ο Συνδυασμός μας δεσμεύεται για μιά ακόμα φορά ότι θα παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία του φακέλλου και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την χαρά να δημοσιεύσουμε ότι θετικό έχει γίνει,ότι επιτέλους προχωράει χωρίς καθυστερήσεις και κανενός είδους αναβολές και πισωγυρίσματα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του.