Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή του Γ.Καπάκη για την συνεδρίαση του ΝΠΔΔ του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
 ΓΙΑ ΤΟ ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ‘ Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ’’ Γιάννης Καπάκης,απέστειλε την παρακάτω επιστολή,σχετικά με την αυριανή συνεδρίαση του ΝΠΔΔ του Δήμου Ανδρου,ζητώντας άμεση ενημέρωση.
Η επιστολή αναφέρει:
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Σε συνέχεια των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μου αποστείλατε σχετικά με τα θέματα της αυριανής συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Άνδρου, παρατηρώ τα εξής: 
Στην υπογεγραμμένη από εσάς και πρωτοκολλημένη Η.Δ. αναγράφονται (5) θέματα πρός συζήτηση, ενώ στις αναλυτικές εισηγήσεις αυτών έχει προστεθεί και 6ο θέμα με τίτλο " Ενημέρωση-Απολογισμός έργου 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου" χωρίς ωστόσο να παρατίθεται, καμμία περαιτέρω πληροφόρηση επ΄αυτού.
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος του Απολογισμού του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου και ιδιαιτέρως του οικονομικού-διαχειριστικού σκέλους αυτού (και όχι του απλού διοικητικού) και ύστερα από τις τελευταίες, ασαφείς ανακοινώσεις σας, σας καλώ όπως.

Μας παρουσιάσετε πλήρως ενημερωμένο, αναλυτικό, τεκμηριωμένο και υπογεγραμμένο από όλα τα κατά νόμο υπεύθυνα (4) μέλη της Επιτροπής Οργάνωσης και Διαχείρισης του Φεστιβάλ που ορίστηκαν με απόφαση του Δ.Σ. της 29.04.2015  (ΑΔΑ: 7ΗΨΟΩΨΙ-5ΚΜ) Οικονομικό Απολογισμό του Φεστιβάλ με πίνακα εσόδων-εξόδων ανά παράσταση, στοιχεία των χορηγών, αναλυτικές πληροφορίες επί της διαχείρισης των εισιτηρίων, ποσοστό κέρδους ανά συναυλία κ.λ.π.  
Σας υπενθυμίζω επίσης, ότι οποιοδήποτε προϊόν χορηγιών, δωρεών κ.λ.π. πρός το ΝΠΔΔ πρέπει πρώτα να λάβει την έγκριση του Δ.Σ. αυτού.
Επίσης επισημαίνω με την ευκαιρία αυτή και την πολύ πρόσφατη σχετική μας ανάρτηση στο blog του Συνδυασμού μας στις 23/9/2015 με τον χαρακτηριστικό τίτλο : ‘’ Γιάννης κερνάει...Γιάννης πίνει ‘’ για τα πεπραγμένα του Φεστιβάλ, όπου ακόμα όλοι μας περιμένουμε κάποιας τεκμηριωμένης απάντησης σας.
Σε περίπτωση που που δεν θα εχουμε στη διάθεσή μας τον οικονομικό απολογισμό του Φεστιβάλ, σημαίνει ότι θεωρείτε τη λειτουργία του ΔΣ διακοσμητική και τελείως τυπική,  πρακτική που δε βρίσκει σύμφωνη την παράταξη  μας, γεγονός που θα μας αναγκάσει να δώσουμε περαιτέρω  συνέχεια, έως ότου  οι πολίτες της Άνδρου μάθουν που πήγε και το τελευταίο ευρώ, από αυτό το μεγάλο για τον τόπο μας πολιτιστικό γεγονός.
Θα αναμένω λοιπόν μέχρι αύριο και πάντως πρίν την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. την εισήγησή σας επί του 6ου θέματος, εφόσον επιθυμείτε να λειτουργείτε με διαφάνεια και σεβασμό πρός τους δημότες μας, αλλά και το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεστε. 
Με τιμή, 
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Άνδρου 
Ιωάννης Γ. Καπάκης