Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Συν Αθηνά και χείρα κίνει!Γιάννης Γ. Καπάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου                                                       
Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης                                     Απροβάτου, 22.10.15
Απροβάτου, Άνδρος, Τ.Κ. 84503

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, κ.  Κυριάκο Θωμά

Εσωτερική Διανομή:
1.    Δήμαρχο Άνδρου κ. Θ. Σουσούδη
2.    Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Πρόεδρο Ο.Ε., κ. Χρ. Βουραζέρη

Κοινοποίηση:
1.    Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Τζώρτζη
2.    Δ/ντη Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ηλία Πανταζή
3.    Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Α.Ε. κ. Κωστή Μελαχροινό
4.    Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πειραιά και Αιγαίου κ. Σπύρο Τσιλιγιάννη
5.    Βουλευτές Κυκλάδων κ. Νίκο Συρμαλένιο, κ. Αντώνη Συρίγο, κ. Νίκο Μανιό και κ. Γιάννη Βρούτση

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία - Πρωτοβουλία ενάντια στην υποστελέχωση των καταστημάτων ΕΛΤΑ Γαυρίου και Χώρας Άνδρου.*

Κύριε Πρόεδρε,

Τα τελευταία χρόνια η Άνδρος γνώρισε και αυτή το σκληρό πρόσωπο των μνημονίων. Πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, ανεργία, κλείσιμο του συνόλου των δημοσίων υπηρεσιών που λειτουργούσαν στον τόπο και επομένως συντριπτική αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης για επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα, υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, υποστελέχωση και σοβαρά κτιριακά προβλήματα για τα περισσότερα σχολεία, αύξηση της φυγής των νέων ανθρώπων προς την ηπειρωτική Ελλάδα και το εξωτερικό ...

Οι ισοπεδωτικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα, οδήγησαν μαζί με τα παραπάνω και στην τραγική υποστελέχωση των δυο καταστημάτων των ΕΛΤΑ που απόμειναν στο νησί.

Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους από καιρό, όμως, όπως αβίαστα προκύπτει από τα γεγονότα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν έχει προβεί σε κάποια ουσιαστική ενέργεια εξομάλυνσης της λειτουργίας τους, ενώ ο Δήμος δεν έχει αναλάβει καμία πρωτοβουλία για τη λύση ενός τόσο σημαντικού χρονίζοντος προβλήματος. Οι τέσσερεις εργαζόμενοι που καλούνται να εξυπηρετήσουν τους περίπου 10.000 μόνιμους κατοίκους, πλέον των επισκεπτών και των ημιμόνιμων κατοίκων κατά τους θερινούς μήνες, έχουν φτάσει πια τα όριά τους.

Αποκορύφωμα των δυσκολιών που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αποτέλεσε η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του καταστήματος του Γαυρίου και η καθολική αδυναμία διανομής αλληλογραφίας για περισσότερες από δέκα ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ "Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θέτουν τους πελάτες και το επίπεδο εξυπηρέτησής τους στο επίκεντρο της προσοχής. Προσπαθούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες τους, προωθούν την καινοτομία, αναπτύσσουν νέα προϊόντα και εμπλουτίζουν διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί με τους εκατομμύρια πελάτες με τους οποίους η επιχείρηση έρχεται σε επαφή σε καθημερινή βάση." Δυστυχώς στην Άνδρο οι παρεχόμενες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ με ευθύνη της διοίκησής τους, υπολείπεται κατά πολύ των αναγκών των πελατών του οργανισμού.

Οι πολίτες της Άνδρου δεν μπορούν να στέκονται πλέον άβουλοι και μουδιασμένοι μπροστά στα γεγονότα. Ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Η Άνδρος της Ζωής μας" σας καταθέτω το παρόν, προκειμένου να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουμε από κοινού την πλήρωση κατ' ελάχιστο των τριών κενών οργανικών θέσεων στα δύο καταστήματα, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να αποσοβηθεί πλήρως ο κίνδυνος να κλείσει άλλη μία σημαντική υπηρεσία για την ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Με τιμή,        


Γιάννης Καπάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

*  Το κείμενο αυτό προτείνουμε να εισαχθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως σχέδιο ψηφίσματος.