Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Το πνεύμα των Χριστουγέννων....

Μία πρόσκληση του Δημάρχου 
Ανδρου... πολύ μακρυά από το πνεύμα 
των Χριστουγέννων

Ο Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Αντερσεν

Η συνάντηση του Δημάρχου κ.Σουσούδη στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου,με θέμα την ενημέρωση των επαγγελματιών και των Συλλόγων των Γονέων, για την προετοιμασία τους για τις μέρες των Χριστουγέννων,εξελίχθηκε,όχι όπως θα θέλαμε στο πνεύμα των ημερών,αλλά σε μία έκρηξη του Δημάρχου,πρωτόγνωρη για αυτόν τον ίδιο,αλλά και σαν Δήμαρχο Ανδρου,στις ανοικτές του συγκεντρώσεις όποτε θελήσει να κάνει.
Η ανυπαρξία στο θέμα αντιμετώπισης των σκουπιδιών απο πλευράς του, που γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία των συμπολιτών μας, τον έχει κάνει να συμπεριφέρεται σε κάθε αναφορά των κατοίκων, των φορέων, του τύπου, του κάθε πολίτη αυτού του τόπου, για το "τι μέλλει γενέσθαι" με αυτό το πελώριο θέμα και που βαδίζουμε, να απαντά αλαζονικά, χάνοντας την ψυχραιμία του, δείχνοντας ότι περιφρονεί τον διάλογο.
Στην συγκέντρωση αυτή περί των Χριστουγέννων,δεν ήταν δυνατόν να μην ερωτηθεί, αφού τα σκουπίδια βρίσκονται στους δρόμους,στις πλατείες στα σχολεία και στα σπίτια μας αμάζευτα για πάνω από ένα μήνα.
Ετσι σε ερώτηση των γονέων τι θα γίνει κ. Δήμαρχε με τα σκουπίδια ο κ.Σουσούδης απάντησε ότι: “για 2-3 χρόνια θα βρίσκονται στους δρόμους και τα παράπονα σας να τα κάνετε στην αρχαιολογία”.
Στην παρέμβαση μάλιστα του Αντιπροέδρου των Επαγγελματιών Γαυρίου, αν αυτό είναι απάντηση Δημάρχου, για ένα τόσο καυτό ζήτημα προς τους συμπολίτες μας,τότε αυτός εξερράγη και προσπάθησε να αποφύγει, να κάνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχολιασμό με το δικαιολογητικό, ότι η συζήτηση σήμερα είναι για άλλο θέμα.
Αλλά όταν όμως τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, λίγα μέτρα απο τα σχολεία μας και δικαιολογημένα όλοι ερωτούν τι θα γίνει και  γιατί δεν μαζεύονται, εδώ και  πλέον έναν μήνα, η στάση αυτή δείχνει, έλλειψη τουλάχιστον σεβασμού των συμπολιτών μας, που υποφέρουν για μια ακόμα φορά με αυτά. Ευτυχώς που είναι χειμώνας και δεν εκδηλώθηκαν και μολυσματικές ασθένειες με τόσους όγκους σκουπιδιών στους δρόμους.
Δεν είναι καθόλου υπεύθυνη στάση αυτή ενός Δημάρχου, ο οποίος κατά τα άλλα είχε πρόγραμμα και μόνιμη επωδός στις ανακοινώσεις του στα site και στο facebook, είναι η λέξη στο τέλος κάθε ανακοίνωσης του συνεχίζουμε”.
Αλήθεια, τι συνεχίζουμε κύριε Σουσούδη, αναρωτιούνται πολλοί συμπολίτες μας σήμερα και μετά από έναν και πλέον χρόνο διοίκησης του Δήμου μας;
Αυτό, ήταν το έτοιμο πρόγραμμα που είχατε σχετικά με την λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, που ταλανίζει το νησί μας για πάνω απο 16 τουλάχιστον χρόνια;
Κλείνοντας η συγκέντρωση έμελλε να μην είναι τελικά στο πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων, αλλά να διαδραματιστεί ενώπιον όλων των συμμετεχόντων αλλά και των παρεβρισκόμενων Δημοτικών Συμβούλων του κ.Σουσούδη, μία νέα του έκρηξη, με ακατανόμαστες φράσεις και υβρεολόγιο,κατά του Αντιπροέδρου των Επαγγελματιών Γαυρίου, πραγματικά πρωτόγνωρο για όσους μάλιστα τον γνωρίζουν πολλά χρόνια στο νησί μας.
Οι παριστάμενοι Σύμβουλοι του, αλήθεια γιατί δεν τον προστάτεψαν απο μια τέτοια έκρηξη και πέρα απο κάθε δεοντολογία συμπεριφορά του και μάλιστα μέσα σε τόσο κόσμο;
Αλήθεια που είναι η δημοκρατική τους ευαισθησία με το να τον καλέσουν εκείνη την στιγμή να ηρεμήσει να ανακαλέσει τα όσα εξεστόμισε;
Γιατί τον άφησαν για μια ακόμα φορά να εκτεθεί έτσι ανεπανόρθωτα σε μια δικαιολογημμένη ερώτηση για το μέλλον της λύσης των σκουπιδιών μας;
Δυστυχώς η συγκέντρωση έκλεισε με αυτόν τον τρόπο που κάθε άλλο απο πνεύμα Χριστουγέννων εξέπεμπε...