Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Βαπτίζοντας το κρέας ψάρι...

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Για μια ακόμα φορά ο κ. Δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες προσπάθησαν να «βαφτίσουν το κρέας ψάρι» διαστρεβλώνοντας την σκληρή γι΄αυτούς πραγματικότητα.
Kαι αναφερόμαστε σε μια υπόθεση της οποίας το οικονομικό περιεχόμενο δεν είναι μεν σημαντικό (πρόκειται για μια δαπάνη μικρότερη των Ευρώ 5.000.-), αλλά δείχνει πόσο απαξιωτικά αντιλαμβάνεται ο κ. Σουσούδης και η παρέα του τη διαφάνεια, την τήρηση της νομιμότητας, την ορθή οικονομική διαχείριση στο Δήμο, την ανοικτή διακυβέρνηση αλλά και πόσο λίγο υπολογίζουν την νοημοσύνη του λαού της Άνδρου, μόλις ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους.
Οι μάσκες τους πέφτουν σιγά-σιγά και ο βασιλιάς αποδεικνύεται πόσο γυμνός είναι

Αναφερόμαστε στο από 21.09.2015 έγγραφό μας (βλ. συνημμένα) προς το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με το οποίο ζητούσαμε να προβούν σε έλεγχο της υπ΄αρ. 333/15.09.2015 (ΑΔΑ: 6ΦΙΒΩΨΙ-8Θ9) απόφασης του Δημάρχου Άνδρου περί απ΄ευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου σε συγκεκριμένη εταιρεία με χρόνο όμως έναρξης ισχύος της ανάθεσης την 1.01.2015 (δηλ. 9,5 μήνες πρίν!!!), καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και θεσμικού πλαισίου περί των δημοσίων συμβάσεων.
Δημοσίων συμβάσεων, που ρητά ορίζουν  ότι δεν επιτρέπεται η αναδρομικότητα, στην ισχύ των αποφάσεων Δημοτικών οργάνων με τις οποίες εγκρίνονται δαπάνες και ανατίθενται υπηρεσίες σε μεταγενέστερο χρόνο !
Απλά και σαφή πράγματα, τα οποία η Δημοτική Αρχή του κ.Σουσούδη, επιμένει να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, να περιφρονεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να διαχειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου σαν χαλιφάτο.
Εάν λειτουργούσαν όλα τόσο ωραία και καλά όπως συνεχώς ισχυρίζεται τόσο ο λαλίλαστος Αντιδήμαρχος Οικονομικών όσο και ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Πρόεδρος αυτού (ας μην ξεχνάμε το ανεπίτρεπτο έως και απειλητικό ύφος των κατά καιρούς επιστολών τους προς τον επικεφαλής της παράταξής μας), γιατί δεν φρόντιζαν εγκαίρως, από τις αρχές του 2015, να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα που υπήρχε με τη δαπάνη της υπηρεσίας απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου;
Γιατί ο «νομοταγής» κ. Βουραζέρης έφερε εσπευσμένα στις 19.08.2015  για έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή το θέμα αυτό, μόλις μια ημέρα μετά την αποστολή του υπ΄αρ. πρωτ. 7540/18.08.2015 εγγράφου  του επικεφαλής μας κ. Γιάννη Καπάκη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου;
Γιατί για το 1o τετράμηνο του 2015 δεν υπήρχε κάν εγγεγραμμένη πίστωση για τον σκοπό αυτό στον τόσο «ρεαλιστικό και ειλικρινή» προϋπολογισμό του Δήμου μας;
Πώς λειτουργεί τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο; Αντί η δημοτική αρχή να φροντίσει να έχουμε νόμιμη διαδικασία απομαγνητοφώνησης των συνεδριάσεων μας, την νοιάζει μόνον πώς θα βιντεοσκοπεί ιδιώτης της δικής τους επιλογής τις συνεδριάσεις, για να αναρτούν μετά λογοκριμένα και ψαλιδισμένα όσα αποσπάσματα τους βολεύουν στις προσωπικές τους ιστοσελίδες…  Τέτοια κατάντια…
Ευτυχώς που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιλήφθηκε του θέματος, κάλεσε τον κ. Δήμαρχο να δώσει εξηγήσεις και εκείνος με ένα ερασιτεχνικό έγγραφό του (που ούτε πρωτοετής φοιτητής δεν θα καταδεχόταν να συντάξει), εκθέτοντας σοβαρά εαυτόν, προσπάθησε χονδροειδώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,  εκφράζοντας παιδαριώδεις απόψεις που μόνον γέλια προκαλούν, με αποτέλεσμα ο εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης με Απόφασή του στις 13.11.2015 να ακυρώσει την επίμαχη Απόφαση του Δημάρχου Άνδρου  .
Το χειρότερο όμως είναι (εκτός του ότι πλησιάζουμε στο τέλος του Νοεμβρίου 2015 και το Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν έχει νομίμως καταρτισθέντα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεών του) ότι η δαπάνη της μη εγκριθείσας τελικά απόφασης του κ. Δημάρχου θα καταλογιστεί απ΄ευθείας σε όσους απροστάτευτους υπαλλήλους υπογράψουν και πληρώσουν το σχετικό Χρηματικό ένταλμα εφόσον βεβαίως τούτο γίνει (αλήθεια, μήπως έχει ήδη εκδώσει ο ανάδοχος το τιμολόγιο ;) καθόσον πολύ πονηρά και κατά προσφιλή τους τακτική ο κ. Δήμαρχος και η παρέα του, σπάνε συστηματικά πολλές από τις δαπάνες (τις οποίες δίνουν κατ΄εξακολούθηση με προκλητικές απ΄ευθείας αναθέσεις χωρίς να συντρέχει λόγος επείγοντος) σε ποσά κάτω των 5.000 ευρώ για να γλιτώσουν τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Mόνον που έτσι θέτου παράλληλα σε κίνδυνο τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας σε περίπτωση που η ήδη πληρωθείσα δαπάνη κριθεί ως μη νόμιμη κατά τον κατασταλτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
Το ένα λάθος πίσω από το άλλο λοιπόν για τον κ. Σουσούδη και την παρέα του, αλλά μυαλό δεν βάζουν.
Οι δήθεν τιμητές του νοικοκυρέματος του Δήμου, ακολουθώντας πιστά όλα όσα κατηγορούσαν τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ότι έπρατταν, πρώτοι αυτοί τώρα παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου, αρνούμενοι ακόμα και το απλούστερο, δηλαδή να χορηγήσουν στον επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννη Καπάκη όλα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. από 1.09.2014 μέχρι και σήμερα (εκκρεμεί από τις 18.08.2015 οφειλόμενη απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ.) .
Συνεχίζουν απτόητοι να διαχειρίζονται τις υποθέσεις του Δήμου με τον γνωστό ξεπερασμένο μικροπολιτικό μαυρογιαλούρικο τρόπο ελπίζοντας ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί.
Μέσα σ΄ένα μόλις χρόνο, αυτή η παθογόνος νοοτροπία που έχουν για την άσκηση της δημόσιας εξουσίας, τους έφθειρε απελπιστικά. Μικροί, λίγοι και ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα της Άνδρου.
Αποτελεσματικοί στα παχιά λόγια, στις εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων, στα φανταιζί δελτία τύπου.
Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις πράξεις τους, μέσα και έξω απο το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ενημερώνουμε  τους συμπολίτες μας, πιστοί στον ρόλο που μας εμπιστεύτηκε ο λαός της Ανδρου και στις αρχές  της δημοτικής μας παράταξης ” Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ “

 Σας παραθέτουμε όλα τα σχετικά έγγραφα: ΕΓΓΡΑΦΟ1, ΕΓΓΡΑΦΟ2, ΕΓΓΡΑΦΟ3, ΕΓΓΡΑΦΟ4, ΕΓΓΡΑΦΟ5, ΕΓΓΡΑΦΟ6.1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί Συντοπίτες ,
    Ενδιαφέρουσα η δημοσίευσή σας. Στην δημοκρατία ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος της εξουσίας, στην περίπτωσή μας είναι η δημοτική αρχή. Αυτός ο ρόλος είναι σημαντικός στην λειτουργία της δημοκρατίας, την προστατεύει από τις υπερβάσεις που την αλλοιώνουν. Χαίρομαι που η αντίπολίτευση χειρίζεται με τάξη και χωρίς υπερβολές τον θεσμοθετημένο ρόλο της. Νε είστε καλά και πάντα να συνεχίζεται με αυτό το πνεύμα που πραγματικά προσφέρει στην ανάπτυξη του νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή