Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Πώς μπορείτε να λάβετε επιδότηση έως 100% για την δική σας επιχείρησηΝέα δράση του ΕΣΠΑ
Αναμένεται να προκηρυχθεί από μέρα σε μέρα,
 με την υποβολή των αιτήσεων να ξεκινά στο τέλος του Ιανουαρίου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» προϋπολογισμού 17,5 εκατ. ευρώ, μέσα από το οποίο οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν επιδότηση έως και 100%, προκειμένου να στήσουν την δική τους επιχείρηση.
Με βάση το πρόγραμμα χρηματοδοτούνται κατά 100% δαπάνες από 5.000 έως 25.000 ευρώ, στις ακόλουθες 46 επαγγελματικές δραστηριότητες:
 • Ιατρός,οδοντίατρος,κτηνίατρος,φυσΙκοθεραπευτής,βιολόγος,ψυχολόγος,μαία,      δικηγόρος,αρχιτέκτονας,μηχανικός,τοπογράφος,χημικός,γεωπόνος,γεωλόγος,
 • δασολόγος,ωκεανογράφος,σχεδιαστής,δημοσιογράφος,συγγραφέας,
 • διερμηνέας,ξεναγός,μεταφραστής,καθηγητής,δάσκαλος,καλλιτέχνης γλύπτης,ζωγράφος,σκιτσογράφος,χαράκτης,ηθοποιός,μουσικός,χορευτής,
 • χορογράφος,σκηνοθέτης,σκηνογράφος,ενδυματολόγος,διακοσμητής,
 • οικονομολόγος,αναλυτής,προγραμματιστής,ερευνητής,σύμβουλος επιχειρήσεων,λογιστής,φοροτεχνικός,αναλογιστής,κοινωνιολόγος,κοινωνικός λειτουργός.
Από τις δράσεις του προγράμματος εξαιρούνται:

- Οι σχετικές με την εστίαση δραστηριότητες.
- Το λιανικό εμπόριο είναι επιλέξιμο, μόνον αν αποτελεί συμπληρωματική δραστηριότητα απαραίτητη για την παροχή της υπηρεσίας (π.χ. πώληση φαρμάκων από κτηνίατρο).
- Οι δραστηριότητες που δεν στηρίζονται βάσει του Κανονισμού για τις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας-De minimis (ΕΚ.1407/2013) και αφορούν γενικά την αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων (στις περιπτώσεις που η ενίσχυση καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητά τους ή αποδίδεται σε πρωτογενείς παραγωγούς), εξαγωγές σε τρίτες χώρες και ενισχύσεις για τις οποίες τίθεται ως όρος η χρήση εγχώριων αγαθών αντί εισαγόμενων.
 Τι δαπάνες επιδοτούνται:
Το μεγάλο ατού όσων υπαχθούν στο πρόγραμμα είναι η πλήρης επιδότηση των βασικών εξόδων μιας επιχείρησης προκειμένου να λειτουργήσει. Ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών για τη διετή περίοδο είναι:
• Ο αναγκαίος επαγγελματικός παραγωγικός εξοπλισμός σε ποσοστό έως 40% του συνολικού προϋπολογισμού του σχεδίου, το λειτουργικό κόστος της δραστηριότητας (ενοίκια επαγγελματικού χώρου, ασφαλιστικές εισφορές, δαπάνες τρίτων, όπως π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, κινητή επαγγελματική τηλεφωνία), τα έξοδα φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες για τα 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας (παροχή γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης, χρήση εξοπλισμού, εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες – ανάλυση αγοράς, νομικά και λογιστικά θέματα, ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου, θέματα ανθρώπινου δυναμικού, εξειδικευμένες υπηρεσίες εκπαίδευσης/κατάρτισης, ενέργειες δικτύωσης για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομάδων, συντονισμός και αξιολόγηση της υλοποίησης κ.ά.),
• Οι δαπάνες προβολής και δικτύωσης,
• Το κόστος μισθωτής εργασίας (στην περίπτωση πρόσληψης υπαλλήλου),
• Ο γενικός εξοπλισμός (γραφεία, καθιστικά κ.ά.),
• Οι παρεμβάσεις προσβασιμότητας για ΑμεΑ,
• Οι αμοιβές τρίτων

Οι δικαιούχοι:
Οι δικαιούχοι που θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των επενδυτικών προτάσεων θα πρέπει να πληρούν σωρευτικά τα ακόλουθα:
- Να είναι πτυχιούχοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ) ή ισοτίμων προς αυτά, της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον ΔΟΑΤΑΠ).
- Να έχουν γεννηθεί πριν την 1/1/1991.
- Να δραστηριοποιηθούν ή να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε δραστηριότητα συναφή με την ειδικότητά τους
- Κάθε επιλέξιμο φυσικό πρόσωπο να συμμετέχει στην υποβολή μίας και μόνο επενδυτικής πρότασης.
-Η επαγγελματική τους δραστηριότητα να αφορά στις επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της επένδυσης.
- Να μη διαθέτουν εισόδημα από άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Υποβολή αιτήσεων:
Για την ένταξή τους στις δύο δράσεις οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν προς αξιολόγηση αίτηση χρηματοδότησης με βάση τη διαδικασία που θα καθοριστεί στην πρόσκλησή τους. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα δικαιολογητικά, ο τρόπος υποβολής των προτάσεων, η διαδικασία εξέτασης και αξιολόγησης των προτάσεων, η ένταξή τους για χρηματοδότηση και οι υποχρεώσεις των δικαιούχων στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης του προγράμματος, θα περιγραφούν αναλυτικά στην πρόσκλησή τους (καθώς και στο σύνολο των εγγράφων που τη συνοδεύουν).

Περισσότερες πληροφορίες με την έναρξη του προγράμματος στις ιστοσελίδες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «ΕΠΑνΕΚ» http://www.antagonistikotita.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr E-mail: infoepan@mou.gr Τηλ.: 8011136300.

2 σχόλια:

 1. Η ΑΝΔΡΙΑΤΤΙΚΑ Ε.Π.Ε. - Το Ανδριώτικο Γραφείο Συμβούλων Ανάπτυξης για Π.Μ.Ε. - Μ.Μ.Ε. και ιδιώτες μικροεπιχειρηματίες , με την ήδη συνεπή 17χρονη λειτουργία της στηρίζει την Νησιωτική Επιχειρηματικότητα. Αναλαμβάνουμε να ετοιμάσουμε για εσάς τον πλήρη Τεχνικο- οικονομικό Φάκελο Υποβολής και την Ηλεκτρονική Υποβολή του στο Ψηφιακό Σύστημα του Υπ. Ανάπτυξης. Ως διευθύνων σύμβουλος της σας προσκαλώ να έλθετε ΕΓΚΑΙΡΑ σε επαφή μαζί μου ώστε Χωρίς Υποχρέωση να σας ενημερώσω ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα και εντός των δεσμευτικών ημερομηνιών.- (tel. 6970-950642 / e-mail : franky_kal@yahoo.gr)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μητέρα αθλούμενου παιδιούΠέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 - 8:15:00 π.μ. EEST

  ΜΠΡΆΒΟ ΚΕ ΤΡΙΔΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ .ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ .ΧΑΘΗΚΑΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΟΠΩς ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ, ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΟΣ ΚΑΡΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ? ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΥΜΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΚΟΝ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ? ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ? ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΘΕΣΗ ? Ως ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑΣ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή