Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣΤΑ ΤΕΛΗ  ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Παρακολουθώντας με προσοχή όσα διαδραματίζονται αυτό τον καιρό στο νησί μας σχετικά με τις αποφάσεις του Δ.Σ. Άνδρου για τα τέλη ύδρευσης της Υδρούσας από το 2011 έως και το 2015, μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορούμε να αισθανθούμε για τη διοίκηση του Δήμου. Ευτυχώς μόνη νότα υγιούς πολιτικής αντίδρασης αποτελεί η θαρραλέα στάση των μελών του Συμβουλίου της Τ.K. Γαυρίου και ιδιαιτέρως του Προέδρου της κ. Μιλτιάδη Κάρλου ο οποίος με σθένος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή. 

Μάλιστα η σχετική ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου αξίζει να αποσταλεί και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προκειμένου να προβεί στις δικές της ενέργειες, καθώς θίγει σοβαρές παθογένειες του Δήμου.Εύχομαι το παράδειγμα να το ακολουθήσουν και οι άλλοι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων και τοπικών κοινοτήτων του νησιού μας. Τότε θα είχαμε πραγματική δημοκρατία, και η δημοτική αρχή θα αναγκαζόταν επιτέλους να λειτουργήσει με διαφάνεια.

Το θέμα που ανέκυψε με τις χρεώσεις των παλαιών τελών ύδρευσης καταδεικνύει το τέλμα στο οποίο έχει ρίξει η δημοτική Αρχή το νησί μας. Δεν έχουν το σθένος να αναλάβουν τις ευθύνες των λανθασμένων ενεργειών τους και φτάνουν στο σημείο να αναγορεύουν απλούς υπαλλήλους σε εξιλαστήρια θύματα.

Είναι το λιγότερο τραγελαφικό να πιστέψουμε ότι 15 μήνες περίπου μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 22.12.2014, παρελήφθησαν μόλις τον προηγούμενο Φεβρουάριο τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από το Δήμο και διαπιστώθηκαν λάθη στη συγγραφή της Απόφασης.

Για τόσο ανόητους μας περνούν;...

Δυστυχώς, όμως, η ευθύνη για την πληρότητα της τήρησης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Συμβουλίου, της σύνταξης και υπογραφής των αποφάσεων, της ανάρτησής τους στη Διαύγεια αλλά και της αποστολής τους για έλεγχο στην οικεία Αποκεντρωμένη, την έχει πρωτίστως ο Πρόεδρος του. Σε καμιά περίπτωση δεν την έχει μια δημοτική υπάλληλος-πρακτικογράφος στην οποία με μεγάλη ευκολία φορτώνουν σήμερα όλες τις αμαρτίες. Αντίθετα, οι πολιτικοί προϊστάμενοι οφείλουν να συμπαραστέκονται και να ενισχύουν τη δουλειά των υπαλλήλων τους  και να  αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Και δε φτάνει αυτό, ο φόρτος εργασίας που έχει ο Πρόεδρος του ΔΣ, τον οδήγησε να  ξεχάσει, όλως τυχαίως και την αποστολή της απόφασης, όπως παραδέχθηκε και δημοσίως προς έλεγχο από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία.  Θα ελεγχθεί άραγε γι’ αυτό; Περιμένουμε να δούμε τα αντανακλαστικά της Διοίκησης Αιγαίου.

Ευθύνη βέβαια, και να μη το ξεχνάμε έχει και η προηγούμενη δημοτική αρχή, που  δε βεβαίωσε έγκαιρα τους λογαριασμούς ύδρευσης στο σύνολο των ετών 2011 – 2015, κατάσταση που δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.


Είναι αδύνατον όμως, σε μια εποχή βαριάς κρίσης, να καλούνται οι δημότες να πληρώσουν αναδρομικά τόσο υψηλούς λογαριασμούς ύδρευσης και επιπλέον να παίρνει το δικαίωμα, δεν ξέρω από ποιον, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών να τάζει διαγραφές και να παζαρεύει την καταβολή των οφειλών τους, ωσάν το δημόσιο λογιστικό και η νομοθεσία των δημοτικών εσόδων να είναι αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Και όλα αυτά με μια απόφαση την οποία έσπευσε να εφαρμόσει κατά το δοκούν.

Μπροστά σ’ αυτή την απίστευτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, περιμένουμε από τον κ. Δήμαρχο να αναζητήσει τους πραγματικά υπαίτιους και να τους καταλογίσει τις ευθύνες που τους αναλογούν. Η κοινωνία της Υδρούσας είναι υποψιασμένη πλέον και αντιλαμβάνεται τις προθέσεις όλων μας.

Ο συνδυασμός «Άνδρος της ζωής μας» και εγώ προσωπικά πάντα με αίσθημα ευθύνης θα παρακολουθούμε την κατάσταση γιατί γνωρίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα είναι καθημερινά και επαναλαμβανόμενα. Η μόνη λύση για να αντιστραφεί η κατάσταση είναι το παράδειγμα της πολιτικής στάσης του Προέδρου και των τοπικών συμβούλων του Γαυρίου να βρει και άλλους πολλούς μιμητές.
 Γιάννης Γ. Καπάκης
Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ΥΠΕΣ
&
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Η Άνδρος της Ζωής μας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου