Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Aποκόπτεται η Ανδρος απο την Σύρο .


H AΥΘΗΜΕΡΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΟ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ 1/11/2016

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συμπατριώτη μας κ.Βασίλη Αδάμη, ο οποίος λόγω της φύσης του επαγγέλματος του περί αυτών, αναφέρει ότι το νησί μας, αποκόπτεται απο την απευθείας ημερήσια σύνδεση του με την Σύρο,με την προτεινόμενη νέα σχεδίαση των δρομολογίων.
Το αποτέλεσμα θα είναι, να μην μπορεί πλέον κανένας Ανδριώτης να εξυπηρετηθεί για υποθέσεις του στην Σύρο και να θέλει πλέον, αν εφαρμοστεί αυτή η νέα σύνδεση απο 1/11/2016, να διανυκτερεύει στη Σύρο, 1 και 2 μέρες, με τεράστια έξοδα.
Στην αναφερομένη συνεδριάση του ΣΑΣ που έγινε στην Νάξο δεν παρέστη ο Δήμαρχος Ανδρου κ.Σουσούδης.

Η επιστολή αναφέρει:

Eπιστολή σχετικά με την ενδοκυκλαδική ακτοπλοική σύνδεση

Με την νεα προκηρυξη 2252.1.1/66643/16 που θα γινει στις 23/9/16 και αφορα τα νεα ενδοκυκλαδικα δρομολογια από 1/11/16 εως 31/10/17 η Ανδρος χανει την αυθημερόν συνδεση με τη Συρο.
Διοτι τα τρια δρομολογια την εβδομαδα αλλαζουν προορισμούς και γινονται
Σύρο-Ανδρο-Τήνο-Πάρο-Τήνο-Ανδρο-Σύρο, αντι, τα υπαρχοντα Σύρο-Τήνο-Ανδρο-Τήνο-Σύρο, δηλαδή  μεχρι σημερα, υπηρχε η δυνατοτητα αυθημερόν ταξιδιού για Συρο από Ανδρο.
Ενώ με τα νεα δρομολογια πρεπει υποχρεωτικα να μεινει καποιος ένα βραδυ στη Συρο.
Τα νεα δρομολογια δινουν τη δυνατοτητα μονο από τη Συρο για Ανδρο αυθημερόν.
Βεβαια υπαρχει και το ερωματικο αν θα βρεθουν και πλοια να λαβουν μερος στο διαγωνισμο, γιατί εγινε περικοπή των μισθωμάτων 4% και αυξηθηκαν οι πλεύσιμες ωρες την εβδομαδα περιπου 12 με 13 ωρες ανα γραμμη.

Το περιεργο είναι ότι τις αλλαγες αυτες όπως και άλλες, τις εκαναν κατοπιν των προτασεων της Τοπικης Αυτοδιοικησης .
Πραγματι στο ΣΑΣ που εγινε τον Μάιο στη Ναξο σε σχετικη ημεριδα που παραβρεθηκε από την Ανδρο ο Επαρχος Ανδρου και αλλοι Δημαρχοι και Επαρχοι των Κυκλαδων, ενα από τα θεματα της ημεριδας ηταν και ο επανασχεδιασμος των ενδοκυκλαδικων συμφωνα με τις προτασεις της τοπικης αυτοδιοίκησης.
Επειδή ημουν σε αυτό το ΣΑΣ για θεμα της εταιρειας μου αλλα επειδη δεν προλαβα ολη την ημερίδα,αραγε η προταση της Ανδρου ηταν αυτή ? ?
Δεν ξερω ποια ηταν η προταση της Ανδρου,αλλα αν ηταν αυτή είναι λαθος !
Γιατι ο σχεδιασμος με αυτά τα λιμανια επρεπε να είναι Σύρο -Ανδρο και διανυκτερευση  -όπως και τωρα - και το πρωι Ανδρο-Σύρο-Τήνο -Πάρο-Τήνο-Σύρο-Ανδρο-Σύρο και ετσι εχει και η Τήνος συνδεση με Πάρο και η Ανδρος, εχει αυθημερόν με Σύρο και Πάρο.
Μηπως πρεπει να ρωτουν καλυτερα ανθρώπους της ακτοπλοιας που ξερουν από σχεδιασμούς δρομολογιων και εχει πολλους η Ανδρος.
  
Ευχαριστω για τη φιλοξενια.

Βασίλης Αδάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου