Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Το δικαίωμα στην ενημέρωση, και δή στην αντικειμενική, στοιχείο τόσο απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία της τοπικής δημοκρατίας μας, εξαρτάται σήμερα, σχεδόν αποκλειστικά για τον τόπο μας, από τη λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Η κακή χρήση τους οδηγεί στην αναίρεσή τους. Όταν προβάλλονται επιλεκτικά ορισμένες πτυχές ενός γεγονότος και κάποιες άλλες αποκρύπτονται, όταν διαστρεβλώνεται και παραποιείται η αλήθεια, όταν κατασκευάζονται και διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις, όταν διαβάλλονται πρόσωπα και υπάρχει μεροληψία,όταν η σκοπιμότητα αντικαθιστά το χρέος για αντικειμενική, πλουραλιστική και υπεύθυνη ενημέρωση, τότε τα μέσα αυτά ενημέρωσης μετατρέπονται σε δυνάστη της ανθρώπινης σκέψης. Την αιχμαλωτίζουν και την υποδουλώνουν.
Δεν ενημερώνουν, αλλά χρησιμοποιούν την πληροφόρηση για να ελέγχουν και να επηρεάζουν τις τοπικές εξελίξεις, να διαμορφώνουν και να κατευθύνουν την κοινή γνώμη του νησιού μας. Προσβάλλουν την ελευθερία της σκέψης και ανακαλούν στη μνήμη παθογενείς πρακτικές κιτρινισμού, εκφοβισμού και εν τέλει θέτουν εν κινδύνω αυτή την ίδια την ουσία της δημοκρατίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο .
Για να μπορεί ο άνθρωπος να σκέφτεται ελεύθερα, πρέπει να έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών.
Και αυτό ακριβώς επιδιώκει η '' ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ'', τόσο ως δημοκρατική Δημοτική Κίνηση όσο και ως ηλεκτρονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η ομάδα αυτή θα συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι ώστε ο καθένας μας - ανεξάρτητα από τα πιστεύω του - να μπορεί να καταθέτει ελεύθερα τις απόψεις του και να συμμετέχει σε έναν συνεχή ανοικτό διάλογο χωρίς καμία λογοκρισία και απειλή μπλοκαρίσματος.
Η '' ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ'' ήταν εξ΄ιδρύσεώς της και θα είναι το ελεύθερο βήμα για όλους στο νησί μας.
Όλα στο φως ! ! Όλα στο φως του Αιγαίου ! !
Δημοκρατία χωρίς φως δεν μπορεί να υπάρξει και η ποιότητά της αναδεικνύεται και από την αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση των πολιτών αλλά και από τις πραγματικές δυνατότητες που αυτοί έχουν στο να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους με μια και μοναδική προϋπόθεση: το περιεχόμενό τους να μην είναι υβριστικό, συκοφαντικό, να σέβεται την αξιοπρέπεια του ατόμου και να μη δημιουργεί προβλήματα νομικής φύσης ως πρός την υποχρέωσή μας στη δημοσίευσή τους .
Υ.Γ. 1 Όσοι δεν αντέχουν το φως και θέλουν να κινούνται στο σκοτάδι ή επιδιώκουν να εμποδίζουν το φως στους συμπολίτες μας, είναι προφανές ότι δεν έχουν θέση σ’ αυτή την Ομάδα και στην ιστοσελίδα της.
Υ.Γ. 2 Ο καθένας είτε γράφει με ψευδώνυμο, είτε με το όνομά του κρίνεται από τα λεγόμενά του. Και να μη ξεχνάμε ότι σ’ αυτό τον μικρό τόπο γνωριζόμαστε πολύ καλά και ο καθένας έχει την πορεία του και την ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου