Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Το «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται....


                                                                                                    
Aπό τις απ΄ευθείας αναθέσεις, τώρα και στις κατατμήσεις ? ?

Η σπατάλη του δημόσιου χρήματος η ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων και παραβίαση των κανόνων διαφάνειας ,αξιοκρατίας και ισονομίας στο Δήμο Ανδρου συνεχίζονται.
Η  δημοτική μας Αρχή, προχωρεί ακάθεκτη...
Ο κ. Δήμαρχος Άνδρου στις 27/07/2016 υπέγραψε πέντε (5) αποφάσεις απ΄ευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας ασφάλισης οχημάτων του Δήμου, όπως προκύπτει από το Πρόγραμμα Διαύγεια (https://et.diavgeia.gov.gr/f/andros).          
Μπορεί το συνολικό ποσό της δαπάνης να είναι μικρό (2.196,33 Ευρώ με ΦΠΑ) αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Δήμαρχο να αναθέσει με πέντε (5) διαφορετικές αποφάσεις του, την ασφάλιση 15 οχημάτων σε δύο διαφορετικές ασφαλιστικές εταιρείες (γιατί άραγε ??), επημερίζοντας έτσι ομοειδείς υπηρεσίες άρα και δαπάνες, σε περισσότερες μικρές κατηγορίες ανά κωδικό αριθμό εξόδου.
Μάλιστα για μια περίπτωση που αφορά οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν δίστασε να κατατμήσει στα δύο τηΝ δαπάνη του ΚΑΕ 20.6253.001 αναθέτοντας την ασφάλιση  επτά (7) οχημάτων, σε μια εταιρεία και την ασφάλιση ενός μόνου οχήματος της ίδιας υπηρεσίας σε άλλη ασφαλιστική ! ! ! !
Και όλες οι παραπάνω δαπάνες λόγω του χαμηλού ποσού της ανάθεσης, δεν υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γεγονός που απαιτεί εξαιρετική προσοχή για να μην καταλογιστούν μεταγενέστερα τα ποσά αυτά.
Απίστευτες αλχημείες για ελάσσονος σημασίας δαπάνες, φανταστείτε τι θα γίνεται με άλλες, υψηλότερου κόστους…..
Η νοοτροπία του αιρετού αφέντη-δυνάστη που διαχειρίζεται το πολύτιμο δημόσιο χρήμα όπως εκείνος θέλει, που αγνοεί επιδεικτικά τη διαδικασία των διαγωνισμών ώστε να επιτευχθεί επαρκής ανταγωνισμός και να προστατευθούν τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου με την επιλογή της πλέον συμφέρουσας προσφοράς, που μοιράζει απ΄ευθείας δουλίτσες δεξιά-αριστερά σε δικούς του, δεν αλλάζει δυστυχώς.
Έχουμε πήξει στις απ΄ευθείας αναθέσεις βλ. μικροπολιτική συλλογή ψήφων, τώρα πάμε και ένα βήμα παραπέρα, στις υποκρυπτόμενες κατατμήσεις.

Λαμπρά…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου