Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

EΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

H έπαρση του δημοτικού άρχοντα....

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή-διαμαρτυρία της υποψήφιας συμβούλου με το συνδυασμό μας στις τελευταίες εκλογές, κας Άννας Γλυνού, οικονομολόγου από το Κόρθι, στην οποία περιγράφει συγκεκριμένο περιστατικό με τον κ. Δήμαρχο, καταδεικνύοντας όλη την παθογένεια της παρούσας δημοτικής αρχής και ιδίως του Δημάρχου: ασχετοσύνη περί των καθημερινών δημοτικών θεμάτων που απασχολούν τους κατοίκους, αυταρχισμό, έπαρση, αλαζονεία και πολλά άλλα ακόμη που όλοι λίγο-πολύ έχουμε πλέον αντιληφθεί.
Φαίνεται ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει, κρίμα για την Άνδρο μας …..Η επιστολή της κας Άννας Ν. Γλυνού έχει ως ακολούθως:

« Την περασμένη εβδομάδα στον Γυαλό του Κορθίου, είχα την ατυχία να διαπιστώσω δημοσίως την απάθεια έως και εχθρικότητα - αδιαφορία του Δημάρχου Άνδρου κου Σουσούδη για τα προβλήματα των κατοίκων του νησιού μας  στην προσπάθειά μου να του απευθύνω προφορικό ερώτημα σχετικά με την πορεία υλοποίησης της κατασκευής του δρόμου προς την περιοχή Μπαξέδες Ορμου Κορθίου, έργο η ολοκλήρωση του οποίου είναι απολύτως αναγκαία αφενός μεν για την εξυπηρέτηση με αυτοκίνητο των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής, αφετέρου δε θα απαλλάξει το Δήμο από τις ετήσιες δαπάνες επισκευής του δρόμου πλάι στο ποτάμι που επιβαρύνουν τον ισχνό Προϋπολογισμό του.
Το εν λόγω έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα σημαντικής μερίδας των κατοίκων της περιοχής μας στο Κόρθι, ξεκίνησε το 2007, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα εκκρεμεί ακόμα αναίτια παρότι στην περιοχή ζούν υπερήλικες που δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς αυτοκίνητο, ενώ και σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς θα κινδυνεύσουν σοβαρά ανθρώπινες ζωές.
Ο κ. Δήμαρχος με τον κ. Αντιδήμαρχο Οικονομικών και την παρέα τους κάθονταν την προηγούμενη 10 Αυγούστου σε διπλανό μου τραπέζι σε ταβέρνα του Κορθίου. Την ώρα που τους είδα να φεύγουν πλησίασα τόσο τον κ. Δήμαρχο όσο και τον κ. Αντιδήμαρχο και τους απηύθυνα ερώτημα για την πορεία του ανωτέρω έργου. Παρά την προσπάθειά μου να τους εκθέσω τα συμβάντα, ο κ. Δήμαρχος αντί να μου απαντήσει ουσιαστικά, αρκέστηκε να σχολιάζει επιμόνως και με απαξιωτικό τρόπο τα γραφόμενα στην ομάδα «Άνδρος της Ζωής μας» στο Facebook του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας, κ. Γιάννη Καπάκη .
Ο μεν Αντιδήμαρχος μου απήντησε ότι το έργο θα έχει υλοποιηθεί στις αρχές 2017, ο δε Δήμαρχος αρνούμενος επιδεικτικά να ακούσει, έδειξε να μη γνωρίζει τίποτα σχετικό με το έργο και εμφατικά μου απήντησε ότι έχει σοβαρότερα θέματα να επιλύσει, όπως το ζήτημα των σκουπιδιών, τονίζοντας μάλιστα ότι το υπό συζήτηση έργο εκκρεμεί εδώ και 30 χρόνια (δηλαδή δεν εναι έργο της Δημαρχίας του), έκανε μάλιστα μια ταχεία αναγωγή και κατέληξε ότι θα πάρει αλλα τόσα χρόνια για να λυθεί !!!
Ο κ. Δήμαρχος, συνεπικουρούμενος μάλιστα από κυρία της παρέας του (πιθανότατα επρόκειτο για τη σύζυγό του), προσπάθησε αγενώς να μου δείξει ότι ενοχλείται από την παρέμβασή μου και ότι διέκοψα τη διασκέδαση τους…..
Αυτόματα διερωτώμαι για τα παρακάτω:
Πως μπορεί ένας απλός πολίτης να διατυπώσει τα ερωτήματά του στη Δημοτική Αρχή της Άνδρου? Μήπως απαιτείται ειδική άδεια ακρόασης από τον κ. Δήμαρχο όπως στις αυτοκρατορίες ? Μήπως ο ερωτών δημότης πρέπει να ανήκει παρεμπιπτόντως και στον ίδιο συνδυασμό μ΄ εκείνο του κ. Δημάρχου για να καταδεχθεί να τον ακούσει, χωρίς να τον εμπαίζει με τη συμπεριφορά του ?
Πως είναι δυνατό να ασχολείται ο κ. Δήμαρχος δύο χρόνια τώρα με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ίδια στιγμή οι κάδοι των σκουπιδιών εν μέσω μάλιστα θέρους, να είναι μονίμως υπερχειλισμένοι, ειδικά εκείνοι της ανακύκλωσης και μάλιστα να είναι τοποθετημένοι ως «βιτρίνα τουριστικού marketing» και στην είσοδο του Γυαλού ? Μήπως αυτό θα προσελκύσει  υψηλών προδιαγραφών τουρισμό στο Κόρθι ?
Δεν αναλογίζεται ότι όλοι εμείς οι δημότες πληρώνουμε κανονικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού που μας επιβάλλει ? Για ποια ανταποδοτικότητα εσόδων-εξόδων άραγε μιλάμε λοιπόν ? Μήπως πρέπει να ελεγχθεί κάποια στιγμή από τις εποπτικές αρχές πώς υπολογίζονται τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο μας και αν όντως καλύπτουν την αυστηρή αρχή της ανταποδοτικότητας προς τον πολίτη ή κλείνουν  άλλες «τρύπες» με τα δικά μας τα λεφτά υποκρύπτοντας φορολόγηση ?? Για να μην αναφερθώ στα «μαργαριτάρια» της διοίκησης που μπορεί να αλιεύσει κανείς κοιτώντας στο Πρόγραμμα Διαύγεια του Δήμου μας….
Γνωρίζει άραγε ο κ. Δήμαρχος τι εστί  αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του Δημοσίου, έχει ακούσει τον όρο «σχέση κόστους-ωφέλειας», έχει αντιληφθεί ότι διανύουμε περίοδο  δραστικής δημοσιονομικής μείωσης δαπανών αλλά και ανάγκης για λογοδοσία και διαφάνεια στη δημοτική δράση?
Γνωρίζει ο κος Δήμαρχος ότι η Δημόσια Διοίκηση έχει συνέχεια και δεν σταματά σε πρότερα έτη, επειδή αυτός τότε δεν ήταν εκλεγμένος?
Υπάρχει επικοινωνία και αλληλοενημέρωση στο δημοτικό συνδυασμό του κ.  Σουσούδη ? Γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά? Υπάρχει διάλογος στην ηγέτιδα παράταξη του Δήμου? Νοιάζονται για την καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά εκείνων που διαμένουν σε απομακρυσμένες, από την αγαπημένη του Χώρα, περιοχές?
Άραγε τα δημοσίως (και ενώπιον μαρτύρων από τα διπλανά τραπέζια) τόσο υποτιμητικά σχόλια του κου Δημάρχου κατά του κου Καπάκη και της σελίδας της ομάδας του στο Facebook, εκφράζουν την ανησυχία του, συνεπώς και τον εκνευρισμό του για τις σωστές και  τεκμηριωμένες αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις του κ. Καπάκη  στα δρώμενα του νησιού μας εδώ και 2 χρόνια ?  Μήπως ενοχλείται από το σημαντικό αξίωμα που σήμερα κατέχει στην πολιτική σκηνή της χώρας μας ο κ. Καπάκης και τον επικρίνει ανερυθρίαστα, μαζί και όσους συμπορευόμαστε μ΄εκείνον ?
Φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση ο κ. Δήμαρχος και οι πέριξ αυτού να αποδεχθούν τον δομημένο δημοκρατικά αντιπολιτευτικό λόγο, ούτε και τον έλεγχο που οφείλει να ασκεί η αντιπολίτευση στη συμπολίτευση.
Με έπαρση και ειρωνείες προς τους δημότες  δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα της Άνδρου διότι τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν πολιτικό και προσωπικό χρώμα, απαιτούν λύσεις νόμιμες και με συνεργατικό πνεύμα για το καλό όλων μας ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου