Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Στου κουφού την πόρτα,
όσο θέλεις βρόντα...
Διαβάσαμε στην ηλεκτρονική εφημερίδα των Κυκλάδων Κοινή Γνώμη.gr απάντηση της 15.11.2016 του κ. Σουσούδη σε παλαιότερο έγγραφό μας σχετικά με την απ΄ευθείας ανάθεση της περιβόητης υδρογεωλογικής μελέτης για τον ΧΥΤΥ.
Δεν θα σχολιάσουμε ότι για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει με επίσημο έγγραφό του στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Καπάκη. 
Ο διάλογος και μάλιστα με τεκμηριωμένα επιχειρήματα του είναι άγνωστος.
Ακολουθεί τον προσφιλή του κατηφορικό δρόμο της παραπληροφόρησης, του αυταρχισμού και της παγαποντιάς. 
Τσιμουδιά για το πώς σκαρφίστηκε να αναθέσει απ΄ευθείας σε αρεστό του μελετητή την υδρογεωλογική, αντί να προκηρύξει διαγωνισμό και να υποβληθούν προσφορές μελετών από γνωστά πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Θα πρέπει να μάθει επιτέλους ότι η καραμέλα περί δήθεν εξεύρεσης λύσης πάση θυσία για χωροθέτηση του ΧΥΤΥ είναι κουτοπόνηρη και άκρως επικίνδυνη. 
Λύση στα μέτρα τα δικά του και των συμφερόντων που εκφράζει και θέλουν τον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, δεν μπορεί να είναι μια λύση αποδεκτή από όλους.
O ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει τα λάθη της διοίκησης και να εκφράζει την τοπική κοινωνία, κάτι που απέτυχε να κάνει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή Σουσούδη. 
Οι λύσεις για να είναι βιώσιμες, πρέπει πρωτίστως να είναι νόμιμες, λέξη άγνωστη στον κ.Δήμαρχο. 
Ας κοιτάξει τί λένε για τις μεθοδεύσεις του οι κάτοικοι της Υδρούσσας, ακόμα και οι δικοί του σύμβουλοι.

Όσο για τον κ. Καπάκη που τόσο πολύ "απασχολεί" προσφάτως το τοπικό κατεστημένο, είναι πάντα κοντά στα προβλήματα των κατοίκων της Άνδρου με τη σεμνότητα που τον διακρίνει, παρά το βεβαρυmμένο πρόγραμμά του ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας της χώρας (θέση που πολλούς όψιμους φίλους του "ανησύχησε"), ασκώντας ουσιαστική αντιπολίτευση με καίρια ερωτήματα, όσο και αν ενοχλεί το φθαρμένο αυτοδιοικητικό περιβάλλον του νησιού μας.
Όσοι ονειρεύονται την παραίτησή του, πλανώνται πλάνην οικτρά. 
Θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα του.

" ΆΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΉ ΜΑΣ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου