Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Τα ψέμα έχει κοντά ποδάρια....

Η Υδρολογική Μελέτη της Πλούσκας!!!!


Περιήλθε εις γνώση μας το πρόσφατο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου (βλ. στο τέλος του κειμένου) σχετικά με την περιβόητη υδρογεωλογική μελέτη για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα με το οποίο ζητούνται πολύ καίριες και εύστοχες διευκρινίσεις από τη διοίκηση του Δήμου Άνδρου για όσες ανακρίβειες (για να μην πούμε ασύστολα ψεύδη) περιείχε η υπ’ αρ. 143/2016 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να παραπλανήσει την εποπτεύουσα  Υπηρεσία. 
Έγγραφο που βεβαίως, η διοίκηση του Δήμου και οι όψιμοι διαδικτυακοί υποστηρικτές της, φρόντισαν επιμελώς να αποσιωπήσουν από την κοινή γνώμη .
Θυμίζουμε ότι η εν λόγω Απόφαση υιοθέτησε εισήγηση που, αναρμοδίως έκανε ο κ. Δήμαρχος προς την Οικονομική Επιτροπή, καθώς παρακάμφθηκε η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Γιατί άραγε? Μήπως οι μηχανικοί, συναισθανόμενοι το έκνομο των ενεργειών, φοβήθηκαν? 
Δεν θέλουμε να σκεφτούμε, αφού ο Δήμαρχος δεν συμμετέχει ως μέλος σ’ αυτή, ότι προσπάθησε μαζί με τον κ. Βουραζέρη να αναθέσουν  αδιαφανώς και απ’ ευθείας στον εκλεκτό μελετητή τους την εκπόνηση της υδρογεωλογικής μελέτης, προκειμένου να οδηγηθούν στο ποθητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Αν τα πράγματα είναι έτσι, την ίδια μεγάλη ευθύνη έχει και ο Πρόεδρος της Ο.Ε. που υιοθέτησε άκριτα και εξωθεσμικά τη χονδροειδή παρέμβαση του Δημάρχου, μη δυνάμενος να διαφυλάξει το κύρος του Οργάνου στο οποίο προεδρεύει.


Οι φτηνές δικαιολογίες που αράδιασε ο κ. Δήμαρχος και με τις οποίες συντάχθηκαν τα υποτακτικά του μέλη της Ο.Ε. στην επίμαχη Απόφαση, περί δήθεν κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, ώστε να ανατεθεί απ’ ευθείας και χωρίς ουδεμία τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, η τόσο σημαντική αυτή μελέτη για το ζήτημα της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ, φαίνεται – ευτυχώς – ότι δεν έπεισαν την αρμόδια Υπηρεσία, η οποία ουσιαστικά «αδειάζει» τον κ. Δήμαρχο και την παρέα του, ζητώντας εξηγήσεις που «πονάνε». Σημειώνεται ότι την παραπάνω απόφαση καταψήφισαν προς τιμή τους οι κ.κ. Μαμάη και Βολίκα από τη συμπολίτευση.


Όσο κουτοπόνηρα, απεγνωσμένα και λυσσαλέα και αν προσπαθεί η δημοτική αρχή να πείσει για την εμμονή της να γίνει ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, διαπράττοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο, υπάρχουν υπηρεσίες με αντανακλαστικά που δεν μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν.     
Τι θα έλεγαν άραγε οι Υπουργοί τους οποίους επισκέπτεται πανικόβλητος το τελευταίο διάστημα ο κ. Δήμαρχος (μετά την τεκμηριωμένη έκθεση του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠ.ΕΣ κ. Καπετάνιου) επιχειρώντας ποικιλοτρόπως να τους πιέσει για να γίνει ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, εάν μάθαιναν τις συνεχείς γκάφες του και την επικίνδυνη ολιγωρία του, για να μην αναφερθούμε στα ασύστολα ψεύδη που προεκλογικά υποσχέθηκε για το θέμα του ΧΥΤΥ.
Αντί λοιπόν ο κ. Σουσούδης να πολώνει το κλίμα στο νησί, να απειλεί και να λοιδωρεί όποιον τολμά να επιχειρηματολογήσει τεκμηριωμένα εναντίον της θέσης της Πλούσκας (όπως έκανε ο αρμόδιος γι’ αυτό Γενικός Γραμματέας Αποβλήτων), να καθυβρίζει και να καταφεύγει σε επιθέσεις του χειρίστου είδους εις βάρος του επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Γιάννη Καπάκη βλέποντας παντού φαντάσματα που τον καταδιώκουν, καλό θα ήταν να αναλογιστεί πού έχει οδηγήσει με τις ενέργειές του, τις εμμονές του και τις επικίνδυνες παραλείψεις του το φλέγον θέμα του ΧΥΤΥ . 
Και δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θα έπρεπε να έχει συνειδητοποιήσει ότι αρμόδιος για να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα του νησιού και να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών του είναι αποκλειστικά εκείνος και η Ομάδα του. Τους συνενόχους, ας τους αναζητήσει πρωτίστως στον εαυτό του και ύστερα στους συνεργάτες του. Όχι στην ελάσσονα αντιπολίτευση.

Αναγνωρίζουμε τον πανικό του κ. Δημάρχου αφού παίζεται το πολιτικό μέλλον του στο θέμα της Πλούσκας, ωστόσο δεν θα του επιτρέψουμε να παίξει στα ζάρια και το μέλλον της Άνδρου, του συνιστούμε ψυχραιμία (οι επισκέψεις και παρεμβάσεις στα Υπουργικά γραφεία κουράζουν) και τον προειδοποιούμε ότι παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και πολύ προσεχτικά. 

1 σχόλιο:

  1. Μπρβο Μαρια....ετσι πρεπει να λεγονται τα πραγματα με το ονομα τους....κι εγω μαζευω υπογραφες....για την απομακρυνση των σκουπιδιων....καδων....και αυτοκινητων που βρησκονται διπλα απο το σχολειο...παιδια..αλλα και απο τις κατοικιες μας ....οπου αναπνεουμαι την ολη αυτη τη δυσοσμια ...χωρια τους γυφτους που αραζουν εκει ....συν οτι τα καινε.....αιθολη....αν δεν βαλει μυαλο....θα καλεσω τον Εισαγγελεα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή