Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

"Ο απών και μέγας εχθρός" του τοπικού αυτοδιοικητικού κατεστημένου....

                                                                                                                                          28.12.2016 

Ο Δήμαρχος, το facebook του Δήμου και οι ψευδείς ανακοινώσεις του


O κ. Σουσούδης, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, χρησιμοποιώντας καταχρηστικά την επίσημη σελίδα του Δήμου στο facebook και προς χειραγώγηση της γνώμης των δημοτικών συμβούλων, ανήρτησε μια κατάπτυστη ανακοίνωση σχετικά με την διπλή ήττα που υπέστη από την δις ακύρωση από την Αποκεντρωμένη της απόφασής του περί απ΄ευθείας ανάθεσης για την εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης για τον ΧΥΤΥ, προχωρώντας παράλληλα σε μια ανήκεστη προσωπική επίθεση κατά του επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιάννη Καπάκη.

Ομοίως, μετά το πέρας της συνεδρίασης ανήρτησε στο f/b και έτερη ανακοίνωση με στόχο και πάλι τον «μέγα εχθρό» του, κ. Γιάννη Καπάκη, ασκώντας αήθη κριτική στη θέση που ο τελευταίος κράτησε κατά τη συζήτηση του θέματος της χρηματοδότησης του ΧΥΤΥ, προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να τη στρέψει εναντίον του, ώστε να αποκρύψει τις δικές του τεράστιες ευθύνες, τόσο λόγω της γνωστής πλέον σε όλους πολιτικής και διοικητικής ανεπάρκειάς του, όσο και εξαιτίας των παρασκηνιακών μεθοδεύσεων που ακολουθεί προς επηρεασμό των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και έχουν οδηγήσει στη μεγάλη καθυστέρηση της έγκρισης της ΜΠΕ για τον ΧΥΤΥ.

Όσα ανακριβή δηλώνει για την υδρογεωλογική μελέτη, έχουν ήδη αποκρουσθεί με την διπλή ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση των Αποφάσεών του για την αδιαφανή απ΄ευθείας ανάθεσή της.

Έχει ξεφύγει μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ο κ. Δήμαρχος που αβίαστα ομολογεί ότι, παρανόμησε και κατέθεσε την ανυπόστατη αυτή μελέτη στις αρμόδιες Υπηρεσίες (το έπραξε στις 15.12.2016), ενώ ήδη γνώριζε ότι μια ημέρα πριν, δηλ. στις 14.12.2016, ο Γεν. Γραμματέας της οικείας Αποκεντρωμένης είχε ακυρώσει την απόφαση με την οποία είχε ανατεθεί απ’ ευθείας η σύνταξή της σε συγκεκριμένο μελετητή, μη δεχόμενος τους παιδαριώδεις ισχυρισμούς του Δημάρχου περί κατεπειγουσών αναγκών που δήθεν δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του Δήμου, όταν από τον Φεβρουάριο του 2016 του είχε ζητηθεί η κρίσιμη αυτή μελέτη, εκείνος αδιαφόρησε ή δυσκολευόταν (φαίνεται ότι τα νερά της Πλούσκας είναι ζόρικα .…) και άφησε το θέμα για την τελευταία στιγμή για να το δώσει με απ΄ευθείας ανάθεση εκεί που ήθελε.

Αν όλο αυτό δεν είναι μεθόδευση, τότε είναι διχαστική τακτική, επικίνδυνη κουτοπονηριά, άγνοια νόμου και εν τέλει σοβαρή ανεπάρκεια του ανδρός.
Αναμέναμε ότι ο κ. Σουσούδης θα έχανε τη ψυχραιμία του και θα προέβαινε σε σπασμωδικές κινήσεις δημοσίων δηλώσεων, ακολουθούμενος από μια απειροελάχιστη μερίδα κίτρινου τύπου, στοχοποιώντας τον κ. Καπάκη ως εξιλαστήριο θύμα για την αποτυχία των κινήσεών του στο θέμα του ΧΥΤΥ.


Επειδή λοιπόν ο παραπαίων κ. Δήμαρχος έχει ισχνή μνήμη, θα του θυμίσουμε ότι:
  • Αν δεν φοβόταν για την ύπαρξη υδροφόρου ορίζοντα στη θέση Πλούσκα (εκεί μάλιστα που βρίσκονται οι 3 γεωτρήσεις που υδρεύουν το Μπατσί), δεν θα προέβαινε σε όλες αυτές τις πανικόβλητες κινήσεις και δηλώσεις.
  • Ήταν ο ίδιος και η παράταξή του που ως αντιπολίτευση, επί Δημαρχίας Γλυνού, είχαν αναδείξει την ακαταλληλότητα της Πλούσκας, με μπροστάρη μάλιστα τον πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Θωμά. Ξεχνά ότι έβγαζαν φωτογραφίες από τον ΧΑΔΑ για να αναδείξουν το πρόβλημα της απόθεσης των απορριμμάτων, να δημιουργήσουν αναστάτωση και να μείνουν στα σκουπίδια στους δρόμους.
  • Προεκλογικά, και προκειμένου να υφαρπάξει τη ψήφο των κατοίκων της Υδρούσας, τους υποσχόταν ότι το θέμα του χωροθέτησης του ΧΥΤΥ θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.
  • Είναι αυτός που δεν απαντά στα έγγραφα της Εφορίας Αρχαιοτήτων
  • Σε συνέντευξή του της 29.09.2014 στην ιστοσελίδα «Ανδρίων Χρόνοι» (http://www.sousoudis.gr/index.php/blog/item/105-29-09-2014-synentefksi-tou-dimarxou-androu-stin-istoselida-andrion-xronoi) ανέφερε ότι:  « ….. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ : ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ

Το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα του νησιού ωστόσο είναι αυτό της διαχείρισης των σκουπιδιών και κυρίως της χωροθέτησης των ΧΥΤΥ. Βάσει μελέτης της απερχόμενης δημοτικής αρχής, από τις τρεις περιοχές που είχαν επιλεγεί, στην Πλούσκα κοντά στο χωριό Γίδες, στο Μακροτάνταλο και στο Στενό της Τήνου, προκρίθηκε η πρώτη. Τίποτα όμως δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς όπως μας ενημερώνει ο Θ. Σουσούδης, την περασμένη διετία δεν αποσαφηνίστηκε εάν στο σημείο υπάρχει νερό ή είναι ρέμα!

«Μόλις αναλαμβάνω στο Δήμο έρχεται ένα έγγραφο από την Περιφέρεια, με ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου, το οποίο έλεγε ότι έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος για τη θέση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα αλλά πείτε μας αν είναι ρέμα ή όχι... δηλαδή δυο χρόνια πάνε και έρχονται τα χαρτιά και ακόμη δεν ξέρουμε αν είναι ρέμα ή όχι... Εχω ζητήσει από τη μελετητική εταιρεία που το έχει αναλάβει να πάρω μια απάντηση και από τις τεχνικές υπηρεσίες να γνωμοδοτήσουν τι γίνεται εκεί. Σε κάθε περίπτωση με διαδικασίες πάρα πολύ γρήγορες»... Μας αποκαλύπτει πάντως ότι εάν η Πλούσκα χαρακτηριστεί ρέμα βάσει της γνωμοδότησης της Περιφέρειας και των τεχνικών υπηρεσιών, υπάρχουν ήδη δύο εναλλακτικές θέσεις, «αρκετά καλές που δεν ενοχλούν... όποια θέση προκύψει από τη βαθμολογία εκεί θα χωροθετήσουμε».

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι θέσεις αυτές είναι μακριά από οικισμούς, υδάτινους πόρους, αρχαιολογικούς ή τουριστικούς χώρους, δεν θα προκληθεί επομένως κοινωνική αναταραχή, με μοναδικό μειονέκτημα την απόσταση άρα το μεγαλύτερο κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων.
«Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο, να λυθεί εντελώς το θέμα ώστε να φτιάξουμε ένα κανονισμό καθαριότητας. Τώρα οι κάδοι δεν αδειάζουν τόσο συχνά όσο θα 'πρεπε –κάθε 2 μέρες- διότι δεν ανταποκρίνεται η παλιά χωματερή με το δεματοποιητή που έχουμε εκεί…..». 
  • Ήταν ο ίδιος που είχε προτείνει τις επιπλέον θέσεις Αγ. Θέκλης και  Καμπανού, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των αντιδρώντων κατοίκων για τις προεκλογικές του υποσχέσεις, περί μη δημιουργίας ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Τώρα γιατί δεν τις θέλει και εμμένει τόσο σκληρά στην Πλούσκα ? Θα βρεί το σθένος να μας πεί τι μεσολάβησε ? Ποια συμφέροντα εν τέλει θέλουν τον ΧΥΤΥ αποκλειστικά στην Πλούσκα ?
  • Γιατί φοβήθηκε να φέρει στο Δ.Σ. το θέμα του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και αντ΄αυτού - σε σύμπραξη με τον Έπαρχο Άνδρου κ. Λότσαρη που υπερψήφισε το ΠΕΣΔΑ - , αγνόησαν επιδεικτικά τα θεσμικά όργανα του Δήμου και τις αρνητικές αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Μπατσίου και Γαυρίου. Έτσι φαίνεται να εκλαμβάνουν την τοπική δημοκρατία…..
  • Κορυφαία και αξιόλογα στελέχη της παράταξής του, αντιλαμβανόμενα τον κατήφορό του, έχουν διαφοροποιηθεί εντόνως στο θέμα της Πλούσκας.

Θα προτείναμε λοιπόν στον κ. Δήμαρχο - αντί να περιφέρεται σαν κακός ηθοποιός στα πολιτικά γραφεία για να αποσπάσει στήριξη για χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, ζητώντας μεσολάβηση για επηρεασμό των αδειοδοτουσών Αρχών- να διαβάσει τα εγχειρίδια περί ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, ώστε να είναι σε θέση να αντικρούσει τον κ. Καπάκη με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και όχι με μαυρογιαλούρικες δηλώσεις.Αλλά δεν έχει λόγο, μόνον λάσπη πετά.

Ευσεβής πόθος του κ. Σουσούδη και του φθαρμένου κατεστημένου που αυτός εξυπηρετεί, είναι να είναι πραγματικά απών ο κ. Καπάκης από το τοπικό γίγνεσθαι ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Επειδή όμως ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης νοιάζεται αθόρυβα αλλά ουσιαστικά για το νησί του και είναι πολύ περισσότερο παρόν σε σχέση με άλλους μεγαλοσχήμονες διοικούντες τον Δήμο μας που ζούν αλλού, «ενοχλεί» το σύστημα . 

Αναμφίβολα ο ΧΥΤΥ πρέπει να γίνει, αλλά σύννομα, με επιστημονικό τρόπο και με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση. 


Αυτό και θα υπερασπιστεί πάση θυσία η δημοτική μας παράταξη «Άνδρος της Ζωής  μας» και ο επικεφαλής της Γιάννης Καπάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου