Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Οι βωμολοχίες δεν συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου. 


Η «Άνδρος της Ζωής μας», ως δημοκρατική δημοτική κίνηση όσο και ως ηλεκτρονικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, επιδιώκει τα μέλη της Ομάδας να σκέφτονται και να εκφράζονται ελεύθερα.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η Ομάδα αυτή θα συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι ώστε ο καθένας μας -ανεξάρτητα από τα πιστεύω του- να μπορεί να καταθέτει ελεύθερα τις απόψεις του και να συμμετέχει σ΄ έναν συνεχή ανοικτό και γόνιμο διάλογο χωρίς καμία λογοκρισία και απειλή μπλοκαρίσματος.
Με μια όμως μοναδική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση: το περιεχόμενο των αναρτήσεων και των σχολίων να μην είναι υβριστικό, κακόηθες και συκοφαντικό, να σέβεται την αξιοπρέπεια του ατόμου και να μη δημιουργεί προβλήματα νομικής φύσεως ως προς την υποχρέωσή μας στη δημοσίευσή τους. Οι ύβρεις, οι απειλές και οι βωμολοχίες, ακόμα και μεθοδευμένες για να θίξουν την Ομάδα μας, δεν αποτελούν άποψη και δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό διάλογο όπως αρμόζει στις αρχές και τις αξίες της «Άνδρος της Ζωής μας», και επομένως δεν θα γίνονται ανεκτές εφεξής και η ανάρτησή τους θα σταματά.
Ο καθένας, είτε γράφει με ψευδώνυμο, είτε με το όνομά του, κρίνεται από τα λεγόμενά του και από τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί.
Με αφορμή τα χθεσινά -απαράδεκτα υβριστικά και απειλητικά- σχόλια που αναρτήθηκαν στην Ομάδας μας «Άνδρος της Ζωής μας», περιμένουμε από τους συντάκτες αυτών να τα διαγράψουν άμεσα για να μην φέρουν εμάς στη δυσάρεστη θέση να το κάνουμε, καθόσον το επίπεδό τους δε συνάδει με το πνεύμα της Παράταξης μας. Άλλωστε, τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί σε τίποτα δεν συμβάλλουν στον πολιτισμένο διάλογο που αναδεικνύει τα προβλήματα και δεν τα κουκουλώνει  και επιπλέον δεν ταιριάζει στο πολιτισμικό ήθος του νησιού μας.
Και να μη ξεχνάμε ότι σ’ αυτό τον μικρό τόπο γνωριζόμαστε πολύ καλά και ο καθένας έχει την πορεία του και την ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου