Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Άνδρου
Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ έστειλε ο  Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Άνδρου Γιάννης Καπάκης  με την οποία ζητά να του χορηγήσουν άμεσα τα απομαγνητοφωνημένα  πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ που συνεκλήθη στις 21.12.2016. Ο λόγος είναι ότι η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2017 εμφανίζει σοβαρές αποκλίσεις σε σχέση με το κείμενο και τα ποσά ανά ΚΑΕ της εισήγησης που τέθηκε υπόψη ηλεκτρονικά πριν την έναρξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης.Η επιστολή έχει ως εξής:


Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

                                                                                                           

   5.01.2017

ΠΡΟΣ
 1. Πρόεδρο Δ.Σ. Άνδρου κ. Ελ. Μπάλλα
 2. Δήμαρχο Άνδρο κ. Θ. Σουσούδη

Κοινοποίηση:
1.  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
Α. κ. Νίκο Θεοδωρίδη, Ασκούντα Χρέη Γενικού Γραμματέα, Ακτή Μιαούλη 83 και Μπότσαρη 2-8, 185 38 Πειραιάς
Β.Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Ν. Κυκλάδων, Επτανήσου 35, 84 100 Ερμούπολη, Σύρος
Γ. Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, Πειραιάς

ΘΕΜΑ: Άμεση χορήγηση απομαγνητοφωνημένων πρακτικών συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου της 21.12.2016

Κύριε Πρόεδρε,
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των παρ.8 και 9 του άρθρου 10 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (βλ. Απόφαση ΥΠ.ΕΣ.Α & Η.Δ. 16852/6.04.2011 – Φ.Ε.Κ. 661/τ.Β΄/20.04.2011), τις ειδικές διατάξεις των άρθρων 61 παρ. 3 και 69 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, τις γενικότερες διατάξεις του Ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και εκείνες των άρθρων 1, 2, 3 και 9 του Π.Δ. 28/2015 «Κώδικας Πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία» (ΦΕΚ 34/τ.Α΄) αλλά και με την ιδιότητά μου ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε άμεσα, και κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της 21.12.2016.

Όπως σας έχω ήδη ενημερώσει με ηλεκτρονικό μου μήνυμα στις 28.12.2016 η υπ΄αρ. 260/2016 Απόφαση Δ.Σ. αναφέρει λανθασμένα ότι υπερψήφισα το σχετικό θέμα.
Εκτός αυτού όμως, και η υπ΄αρ. 267/2016 Απόφαση (ΑΔΑ: 6ΗΥΞΩΨΙ-Α6Ε) περί κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2017 εμφανίζει σοβαρές αποκλίσεις σε σχέση με το κείμενο και τα ποσά ανά ΚΑΕ της εισήγησης που εσείς θέσατε υπόψη μας ηλεκτρονικά πριν την έναρξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης και πρέπει να αποσαφηνιστεί το συντομότερο δυνατόν τι φέρατε στο Σώμα να ψηφίσει και τι τελικά ψηφίσαμε προκειμένου να μην προκύψει θέμα εγκυρότητας της εν λόγω Απόφασης κατά τον έλεγχο νομιμότητας αυτής.

Επιπλέον θα πρέπει να διευκρινισθεί για κάθε έργο που εγγράφετε και προτείνετε να χρηματοδοτηθεί από ΣΑΤΑ παλαιοτέρων ετών, που οφείλεται η ύπαρξη αυτού του αδιάθετου υπολοίπου, από πότε χρονολογείται και ποιο το ακριβές ποσό αυτού ανά ΚΑΕ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στην οποία κοινοποιείται η παρούσα επιστολή μου, παρακαλείται όπως μεριμνήσει να λάβω το συντομότερο δυνατόν απάντηση εκ μέρους του Δήμου καθόσον έχει παρατηρηθεί ότι η δημοτική αρχή Άνδρου αδιαφορεί προκλητικά εδώ και 1,5 χρόνο να μου παράσχει όσα στοιχεία ζητώ εγγράφως και περαιτέρω διότι η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου είναι πολύ σοβαρή διαδικασία ενόψει μάλιστα και της σύνταξης του εκκρεμούντος ακόμα Π/Υ έτους 2017.   


Με τιμή,         ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΚΑΠΑΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου
    Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης

9 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους.

  “Τι ‘χες Γιάννη, τι’χα πάντα” και στην νέα χρονιά για τον γνωστό σχολιαστή ,τιμητή των πάντων και αυτοαποκαλούμενο δημοσιογράφο, με το στανιό Ανδριώτη της μισής Ανδρου, ιδιοκτήτη-διαχειριστή ενός blog που κατοικοεδρεύει εν Ανδρω. Σταθερός στον στόχο του: για όλα φταίει ο ...Καπάκης, για την διάλυση του Δήμου, για την αδράνεια, για την ανικανότητα, για τις παραλείψεις, τις παρανομίες, τις ...., τις ...., των διοικούντων. Φταίει γιατί είναι αρχηγός της μονοπρόσωπης ελάσσονος αντιπολίτευσης, φταίει γιατί η Πολιτεία ετίμησε τον Συμπατριώτη μας Γιάννη Καπάκη και τον τοποθέτησε Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας. Ο μικρόψυχος δημοσιογράφος (?) δεν αντέχει Ανδριώτες που ξεχωρίζουν πάνω από τους γραφικούς συνομιλητές και συνδαιτημόνες του στα διάφορα συμπόσια ανα τα χωριά και πανηγύρια της Ανδρου με τα λεφτά των δημοτών στην περίοδο της χειρότερης λιτότητας που γνώρισε ποτέ η Πατρίδα, την ίδια ώρα που δεν έχουν να επιδείξουν κανένα έργο πνοής για το Νησί.
  Κατηγορεί τον Γιάννη Καπάκη, ο ...δημοσιογράφος, ότι “...Δεν έχει πάει ποτέ να δει ένα έργο!”.
  Αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ.Καπάκης επί τριετία τώρα με την συμμετοχή του σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αναγκαστικά βλέπει το έργο ..."Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων” παιγμένο από ένα μπουλούκι ασύνδετο και αλλοπρόσαλλο χωρίς στόχο-σκοπό-μπούσουλα και το Νησί αρμενίζει χωρίς τιμόνι και πυξίδα.
  Γιάννη Καπάκη, μη σταματήσεις να τους ελέγχεις και να τους ξεσκεπάζεις. Ασε τα σκυλάκια να αλυκτούν, είναι ξεδοντιασμένα από το πολύ ...μάσημα! Προχώρα, οι τίμιοι Ανδριώτες νοικοκυραίοι είναι μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΓΚΟΥ, ΗΤΑΝ ΜΟΛΙΣ 300 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑΚΙΑ!ΕΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΜΕ 300 ΕΥΡΩ ΑΥΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ...ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ!!!Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΝΩΣΤΗ: ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΑΚΗ, ΣΤΟΝ ΒΟΣΣΟ, ΣΤΗΝ ΜΑΜΑΗ, ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ...ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!!!ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΒΟΘΡΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ, ΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΟΣΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΠΑΣΑΝΤ ΠΑΣΑ

  ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ : Η λαικίστικη φωνή – με προφανή ιδιοτέλεια –ο κιτρινισμός, η παραπληροφόρηση, η ικανοποίηση προσωπικών ωφελημάτων, η προσπάθεια ανάδειξης μέσω της λάσπης και των προσωπικών επιθέσεων είναι πρακτικές που τον χαρακτηρίζουν.
  Το «πες-πες κάτι μένει» το ζήσαμε από αυτόν στο παρελθόν και όλοι πλέον καταλαβαίνουμε.
  Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση (ο Θεός να την κάνει), με κρυφούς και φανερούς δημοσιογράφους - συνεργάτες και πληροφορίες; από διάφορους κύκλους; από το site, έχει πάρει πλέον μια ανέντιμη και ποταπή διάσταση.
  Η ενημέρωση έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, γιατί κυριαρχεί το προσωπικό μένος και ο πνευματικός φασισμός.
  Έχει παραμεριστεί από το site του, κάθε θετικό που γίνεται από τους ΔΗΜΟΤΕΣ που αγαπούν τον τόπο τους και αγωνίζονται για να σώσουν τα ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ και να μη γεμίσουν τα βουνά της ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΤΕΡΑΤΑ.
  Προσπαθεί να υποβαθμίσει κάθε προσπάθεια με προφανή σκοπό την εκπλήρωση μικροπολιτικών συμφερόντων, θίγοντας -επί προσωπικού πια- ανθρώπους-δημότες ικανούς στο νησί μας και με τεράστια προσφορά στο έργο που κάνουν.
  .
  Η προσπάθεια του να αποφασίζει να παραπληροφορεί και να κατευθύνει τους ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ και τις ΑΝΔΡΙΩΤΙΣΣΕΣ κάνοντας βαθυστόχαστες, υποκειμενικές και κατευθυνόμενες πολιτικές αναλύσεις, θα πρέπει να απομονωθεί απ’ όλους μας γιατί μόνο κακό κάνει. Κακό στην συνοχή και την εξέλιξη του Νησιού μας, καθώς προωθεί τον διχασμό, εφαρμόζοντας το γνωστό «διαίρει και βασίλευε»...
  Το Νησί δεν χρειάζεται αλεξιπτωτιστές... Έχει πληρώσει πολύ ακριβά κατά το παρελθόν τους «προστάτες» και τους «ξερόλες» από το «πουθενά».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο στον κύριο Καπάκη που έχει φωνή μας ενημερώνειδιότι μας θέλουν στον ύπνο του δικαίου και να αλωνίζουν είς βάρος του νησοού μας Όσο για τον Έπαρχο ντροπή του και αίσχος έδειξε τον χαρακτήρα του αυτούς που κατηγορούσε αυτούς γλύφει ας σταματήσει να γελοιοποιείται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η παροιμία λέει ότι προσπαθείς να χτυπάς αυτόν που φοβάσαι!
  Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Γιάννη Καπακη.
  Γιαννη Καπακη μην πτοείσαι, είσαι αξιέπαινος για την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητα σου, και γι'αυτό σε φοβουνται.
  Και μόνο ότι σε πιάνουν στο στόμα τους επί παντός επιστητού δείχνει την δύναμή σου.
  Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε στα κοινά του τόπου.Τους άλλους τους λουστηκαμε χρόνια και τα βλέπουμε ΟΛΟΙ τα χάλια μας.
  Προχωρά, και όταν συνειδητοποιησουν πόσοι είναι τώρα πια στο πλευρό σου σίγουρα θα χάσουν τον ύπνο του δικαίου που κοιμούνται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή