Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι όψιμοι ηθικολόγοι...

Να βγουν όλα στο φως λοιπόν…!!                   


Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά καταχρηστικά την επίσημη σελίδα του Δήμου Άνδρου στο facebook, οι διαχειριστές αυτής εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καπάκη, με απώτερο στόχο να σπιλώσουν την προσωπικότητά του και να του φορτώσουν την πλήρη ανικανότητά τους να διαχειριστούν τα καυτά θέματα του τόπου μας.

Εδώ και καιρό έχει διαφανεί  πλέον ξεκάθαρα η σκοταδιστική τακτική τους να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα για τον Γιάννη Καπάκη και να τον θεωρούν ως τον υπαίτιο για ό,τι κακό συμβαίνει, ιδιαίτερα στο θέμα του ΧΥΤΥ δεδομένων των συμφερόντων του γνωστού κατεστημένου που μετέρχεται, μέσω της παρούσας διοίκησης, κάθε πρόσφορο μέσο για να πετύχει τον σκοπό της.

Η στοχευμένη, διαρκής, πολύπλευρη και μαχητική αντιπολίτευση που ασκεί ο Γιάννης Καπάκης δεν είναι ευκολοχώνευτη από τη διοίκηση Σουσούδη, γιατί ξεσκεπάζει τις μη σύννομες ενέργειές τους που οδηγούν σε αδιέξοδα σε μια σειρά σοβαρών θεμάτων, γι’ αυτό εξάλλου και αδυνατούν τις περισσότερες φορές να απαντήσουν στα τεκμηριωμένα έγγραφα που τους απευθύνει.

Τι πιο ανήθικο λοιπόν από το να προσπαθήσουν να τον παρουσιάσουν ως το μαύρο πρόβατο αποκρύπτοντας σκόπιμα να αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του Δημοτικού Συμβούλου και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ότι ο Γιάννης Καπάκης δεν λαμβάνει κανενός είδους αποζημίωση από το Δήμο Άνδρου για την πολιτική δράση  του με την αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με άλλους.
Πανικόβλητοι, και ως άλλοι Φαρισαίοι, φθάνουν στο ολισθηρό σημείο να ζητούν την παραίτησή του αφού αυτό θα διευκόλυνε τα απώτερα σχέδιά τους, να ηθικολογούν ξεδιάντροπα περί διπλοθεσίας και παχυλών αμοιβών, αυτοί που σκορπούν καθημερινά τα χρήματα του Ανδριώτικου λαού σε συνεχείς απ’ ευθείας αναθέσεις .                            


Μήπως οι διοικούντες τον Δήμο μας έχουν μπερδέψει τους ρόλους ?

Μήπως πρέπει να κοιταχθούν μεταξύ τους και να βρουν ποιοι υψηλόβαθμοι αιρετοί ανάμεσά τους αμείβονται προκλητικά ως πραγματικοί διπλοθεσίτες με κρατικό χρήμα?

Και την ίδια ώρα λαμβάνουν ταυτόχρονα και αποζημίωση για οδοιπορικά έξοδα λόγω των πολυάριθμων ταξιδιών τους στην Αθήνα για «επισκέψεις» στις υπηρεσίες?

Την ίδια ημέρα να πληρώνονται από την οργανική τους θέση στο Δημόσιο, να λαμβάνουν αντιμισθία από το Δήμο και να παίρνουν και οδοιπορικά διακτινιζόμενοι ως Τιραμόλες μεταξύ Άνδρου και Αθήνας και ο Ανδριώτης να πληρώνει ακριβά τα ταξιδάκια τους…

Πόσο ηθικό και πολιτικά δέον είναι αυτό ?

Για να μην αναφερθούμε στο τι κάνουν στις Υπηρεσίες που επισκέπτονται στην Αθήνα και τις πιέσεις που ασκούν για να πετύχουν τα σχέδιά τους… ή ακόμα να μην μιλήσουμε για τα συχνά και ακριβά ταξίδια στο εξωτερικό με πρόσχημα δήθεν την τουριστική προβολή του νησιού μας ή για την ανάθεση πανάκριβων νομικών γνωμοδοτήσεων ….

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον πάντως να διατασσόταν ένας ενδελεχής έλεγχος στα μισθολογικά στοιχεία των αιρετών μελών της Διοίκησης Σουσούδη, ειδικά μάλιστα αν, οι εν λόγω ηθικολόγοι, τυχαίνει να λαμβάνουν και αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση από την άσκηση (?) του βασικού τους επαγγέλματος…

Ας βγουν όλα στο φως λοιπόν για να δούμε ποιος είναι ο πραγματικά παχυλά αμειβόμενος, ποιοι είναι οι αυθεντικοί διπλοθεσίτες, ποιοι μοιράζουν μεταξύ τους δουλίτσες και προμήθειες  και θα γελάσουμε μέχρι δακρύων από το θράσος μερικών.

Όσο για την καραμέλα περί παρεμβάσεων του Γιάννη Καπάκη στις Υπηρεσίες, ειδικά όταν αυτές τολμούν να ακυρώσουν παράνομες αποφάσεις συλλογικών οργάνων του Δήμου μας ή ζητούν επιτακτικά στοιχεία από τον κ. Δήμαρχο για αδιαφανείς διαδικασίες ειδικά στο θέμα του ΧΥΤΥ, ας διαβάσουν καλά το θεσμικό πλαίσιο για τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των δημοτικών συμβούλων μήπως και αντιληφθούν ότι δεν ζούμε σε δικτατορία και ότι ο Γιάννης Καπάκης έχει το αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση, ως ελεύθερος πολίτης και δη ως μαχόμενος επικεφαλής δημοτικής παράταξης να απευθύνεται με έγγραφά του σε δημόσιες υπηρεσίες και να ζητά να λαμβάνει πληροφορίες για κρίσιμα θέματα του Δήμου, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον και ενεργώντας με τη νομιμοποίηση που τού παρέχουν οι ψήφοι των συμπατριωτών του που τον τίμησαν.

Θα λυπήσουμε τον κ. Σουσούδη και την Ομάδα του, αλλά ο επικεφαλής του συνδυασμού μας «Άνδρος της Ζωής μας» θα συνεχίσει να ασκεί το ίδιο αγωνιστικά και εποικοδομητικά τον ρόλο του ως δημοτικός σύμβουλος Άνδρου μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσης Δημοτικής Αρχής.

Αυτή είναι η εντολή που του έχει δώσει ο Ανδριώτικος λαός και αυτή θα τηρήσει απαρέγκλιτα, χωρίς καμία έκπτωση.


1 σχόλιο: