Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Η "κακή" Αποκεντρωμένη πάλι ακύρωσε αποφάσεις του Δήμου Άνδρου

Τα νέα κωμικοτραγικά επεισόδια στο μαύρο σίριαλ των
απ΄ευθείας αναθέσεων  
 
Ο Δήμαρχος Θ. Σουσούδης μαζί με τον Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χ. Βουραζέρη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Λ. Μπάλλα σε μια από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ακύρωσε προσφάτως δύο (2) ακόμα Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Άνδρου για απ΄ευθείας αναθέσεις εκτέλεσης έργων.

Πρόκειται για περιπτώσεις όπου ο Δήμος ανέθεσε παρανόμως την μεν επισκευή και πλακόστρωση των πεζοδρομίων στη Δ.Κ. Άνδρου σε αλλοδαπό εργολήπτη, εγγεγραμμένο στο Μητρώο Εμπειροτεχνών για έργα οδοποιίας ενώ η τεχνική περιγραφή του έργου αφορούσε καθαρά οικοδομικές εργασίες, τη δε αποκατάσταση και επισκευή του δικτύου ύδρευσης στα Αποίκια σε εργολήπτη που είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο για ηλεκτρομηχανικά έργα και δεν του επιτρέπεται να εκτελεί εργασίες ύδρευσης όπως αυτή που εξόφθαλμα του ανατέθηκε.

Τόσο χοντροκομμένες παρανομίες καταντούν πλέον αστείες, εάν δεν επρόκειτο να πληρωθούν από τα χρήματα του δοκιμαζόμενου από την κρίση Ανδριώτη, τον οποίο ο κ. Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του ξεδιάντροπα χρησιμοποιούν για να μοιράζουν δουλίτσες με ξένα κόλλυβα σε γνωστούς και φίλους, παρανομώντας ασύστολα.

Τι έχει να μας πεί ο κ. Δήμαρχος ? Θα βγάλει κανένα δακρύβρεχτο δελτίο τύπου για να μας επιπλήξει και να δηλώσει πόσο πολύ προσπαθεί δήθεν να εξυγιάνει οικονομικά το Δήμο μας ?
Από τις πιο μικρές αναθέσεις μέχρι τα σοβαρότερα και πιο δαπανηρά έργα και προμήθειες, ψάχνουμε να βρούμε κάτι που να έχει γίνει νόμιμα και αδυνατούμε.

Καταντήσαμε ένας Δήμος πρότυπο οικονομικής κακοδιαχείρισης, κανονικό τσίρκο για γέλια και για κλάματα.
Και δεν πιστεύουμε να έρθει πάλι ο κ. Έπαρχος να υπερασπιστεί τον κ. Σουσούδη και να μας μιλήσει για "τυπολατρία".  

(Για όποιον θέλει να δει  τη συνέχεια στο γκροτέσκο σίριαλ των απ΄ευθείας αναθέσεων της δημοτικής αρχής Σουσούδη, ιδού οι σχετικές Αποφάσεις με Α.Δ.Α.: Ω008ΟΡ1Ι-ΞΙΡ, ΩΡ2ΦΩΨΙ-ΦΞΩ, 6ΒΟ9ΟΡ1Ι-3ΣΣ, 7Ξ2ΒΩΨΙ-Σ78).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου