Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Και το πουλί ψηλά πετάει, μα στη γη θα βρει να φάει...!

Ο Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς του Δημάρχου Άνδρου…


Όλοι θα θυμάστε τη σημερινή Δημοτική Αρχή με τον τρόπο που λειτουργούσε ως Αντιπολίτευση!!
Ένα από τα θέματα που κατηγορούσε τη σημερινή μείζονα αντιπολίτευση για αδιαφάνεια και διαφθορά - ίσως όχι τελείως άδικα - ήταν και η διαχείριση του Προγράμματος Life.
Κανένας μας δεν έχει ξεχάσει τους μύδρους που εξαπέλυαν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη με μπροστάρη τον παραιτηθέντα Πρόεδρο του Δ.Σ και πρώην Δήμαρχο Υδρούσας.
Ποιος δεν θυμάται τα cartoons  και τους χαρταετούς, με όλα τα πουλιά του Life, κατηγορώντας τους τότε διοικούντες για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και για απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.
 Έγραφε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων ο κ. Σουσούδης στη σελίδα του στο Facebook: «Πρόγραμμα Life, Περιφερειακό Πάρκο, NATURA, ζώνη ΖΕΠ και άλλες σκοτεινές  αειφόρες σοφιστείες θα καταντήσουν το νησί μας ένα τεράστιο μουσείο και τους κατοίκους ιθαγενείς ινδιάνους, όπου θα έρχονται οι τουρίστες να φωτογραφίζουν τα πουλιά».
Ο δε πρώην Δήμαρχος Υδρούσας απαντούσε σε άλλο σχόλιο: «Τσίου τσίου, μαμ μαμ, νάνι νάνι!!!!!».
Τελικά ούτε τα πουλιά έφυγαν, ούτε οι ιθαγενείς άλλαξαν.
 Άλλωστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός  : «Και το πουλί ψηλά πετάει, μα στη γη θα βρει να φάει».


Πάμε τώρα στο μποναμά του Δημάρχου, όπως τον αλιεύσαμε στο Πρόγραμμα Διαύγεια.
Πλούσια δώρα ενόψει της πρωτοχρονιάς.  Για τις απροκάλυπτες αυτές αποφάσεις του κ. Σουσούδη μάλιστα ζητά ενημέρωση ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης  Γιάννης Καπάκης.
Λίγες μέρες λοιπόν πριν τελειώσει το 2016, για χάρη πάντα των πουλιών και όχι των ιθαγενών, ο Δήμαρχος Άνδρου μοίρασε αφειδώς χρήματα της Ε.Ε. με απ’ ευθείας αναθέσεις (αυτές που καταδίκαζε προεκλογικά!).
Κάποιοι πήραν προκλητικότατα μέσα μόλις σε 4-7 ημέρες ποσά της τάξεως των 2.000 – 3.000 ευρώ!!!  Ποιος άλλος παίρνει τόσα χρήματα τη σημερινή εποχή της σκληρής οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης ;
Και φυσικά οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι δεν ήταν άνθρωποι του πεδίου που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν το Πρόγραμμα, αλλά άτομα κυρίως της αυλής του Δημάρχου, όπως συμβουλάτορες, γραμματικοί και επικοινωνιολόγοι.  
Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε ωστόσο να φροντίσει ώστε και τα πουλιά  να βρουν την τροφή τους.
Έτσι, με άλλη απόφασή του ανέθεσε , πάντα απ’ευθείας, ένα fast track έργο για την καλλιέργεια αγροτικών εκτάσεων.
Θα περιμέναμε τουλάχιστον αυτός που του ανατέθηκε να ήταν αγρότης.
Μας προέκυψε όμως οικοδόμος!!!!
Ίσως γιατί τού ζητήθηκε να ολοκληρώσει το όλο έργο σε τέσσερις μόνο μέρες. Από τις 27 έως την 31/12/2016!!!
Αλλά τα λεφτά πολλά !
Ça vaut la peine!!!  Ζεστό χρήμα αξίας 3.224 €!
Αναρωτιόμαστε πόσα άλογα και αγελάδες χρειάστηκαν για το όργωμα.(?)
Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν για το πάρτυ του Life οι κουτόφραγκοι που το χρηματοδοτούν ……


Μία από τις αναρτήσεις του κ. Σουσούδη

2 σχόλια:

 1. Πολλά έλεγε και κατηγορούσε ο κύριος Σουσούδης όταν ήταν αντιπολίτευση για το life για τα σκουπίδια και για τις απευθείας αναθέσεις
  Πολλά λέει και τώρα, ξεχνώντας ότι έχουμε μνήμη και κρίση.
  Οι πολίτες της Άνδρου έχουν καταλάβει πολύ καλά ποιος θέλει να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας και ποιος θέλει να μην λυθεί.
  Έτσι κ. Σουσούδη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Όποιος συνειδητά ή ασυνείδητα βλάπετι το Περιβάλλον, στερεί ουσιαστικά τους φυσικούς πόρους για την υγιεινή και σταθερή επιβίωση των επόμενων γενεών, των ίδιων του των παιδιών και των απογόνων αυτών".
  Οποιοι λαοί ή τοπικές κοινωνίες δεν σεβάστηκαν την παραπάνω αρχή το πλήρωσαν και εξακολουθούν να το πληρώνουν με υποβάθμιση της ίδιας της ποιότητας Ζωής. Το να γίνεται όμως η επίκληση της "Προστασίας και Διατήρησης" του Περιβάλλοντος, όταν περνάει μέσα απο κερδοσκοπικούς Σχεδιασμούς και ολιγομελείς και ολιγαρχικές ομαδούλες, τότε πλέον συνιστά Μέγιστο Έγκλημα, και οφείλει να Καταγγέλεται και να Τιμωρείται παραδειγματικά.
  Τώρα θα μου πείτε ποιός θα ασχοληθεί σοβαρά με όλα αυτα σε μια Κοινωνία που υποφέρει απο ένδεια και υποτίμηση της ανθρώπινης υπόστασης και σε μια Εθνική Οικονομία που βυθίζεται στην απαξίωση και την καταστροφική εξαφάνιση ακόμη και των απαραίτητων δραστηριοτήτων. Ετσι δημιουργείται πλέον πρόσφορο έδαφος για εσωστρεφικές και ολογοπωλιακές στρεβλώσεις σαν αυτή που παραπάνω καταγγέλετε.
  Μόνο όταν οι πολίτες αφυπνισθούν συνολικά και πάρουν στα χέρια τους τις Αποιφ΄σεις αλλά και τις Δράσεις μέσα απο συμπράξεις και ομαδοποι΄ξσεις των πολλών μέσα απο Κοινωνικές Συγκεντρώσεις Επιχειρηματικότητας και Συστηματοποιημένης Προφύλαξης αλλά και ορθολογικής Αξιοποίησης των πόρων για το καλό των πολλών, μέσα απο τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, τα πράγματα ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή