Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Η δημοτική αρχή Σουσούδη κατάφερε μια ακόμα θλιβερή πρωτιά για το Δήμο μας!

O Δήμος Άνδρου δεν έχει εγκεκριμένο Προϋπολογισμό για το 2017!


Με απόλυτη ευθύνη των δημοτικών μας αρχόντων, μπήκαμε στη μαύρη λίστα των χειρότερων πανελλαδικά Δήμων που δεν έχουν μέχρι σήμερα εγκεκριμένο προϋπολογισμό !!! 
Πάμε πλέον με αυτόματο πιλότο...  

Από 1.4.2017 ο Δήμος αντιμετωπίζει οικονομικά αλλά και διοικητικά προβλήματα, καθόσον εξέπνευσε στο τέλος Μαρτίου και η τελευταία προθεσμία που η κείμενη νομοθεσία θέτει για την έγκριση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους. Υπενθυμίζουμε για όσους ΟΤΑ δεν είχαν θεωρημένο Προϋπολογισμό (Π/Υ) μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2016, ουδεμία πλέον πληρωμή δεν είναι επιτρεπτή, παρά μόνον η καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού και των ασφαλιστικών εισφορών.

Χειρότερα δεν γινόταν!

Τι θα έχει να πεί άραγε ο λαλίστατος κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του στον κόσμο της Άνδρου όταν θα κάνει τον απολογισμό των πεπραγμένων του στο ακριβό ξενοδοχείο ??...
Τελικά φαίνεται ότι μόνο για φιέστες, βιντεάκια, εγκαίνια σε παιδικές χαρές, ταξιδάκια και πανάκριβες δημόσιες σχέσεις είναι καλοί.   
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!!

Φέτος παραβίασαν όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος για την ψήφιση και έγκριση του Π/Υ, δείγμα του πόσο πολύ δυσκολεύονταν εν τέλει να καταρτίσουν έναν ρεαλιστικό και αληθή προϋπολογισμό. Ήδη η εποπτεύουσα Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν εγκρίνει το Π/Υ που ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. στις 16.01.2017. Μάλιστα λίγο πριν εκπνεύσει ο Μάρτης και πιο συγκεκριμένα στις 21.03.2017 απέστειλε έγγραφο (δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο) στον Δήμο με σοβαρότατες παρατηρήσεις ζητώντας να τροποποιηθεί εκ νέου ο Π/Υ καθόσον έχουν παραβιαστεί σε μεγάλο βαθμό οι οδηγίες κατάρτισής του.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννης Καπάκης, έχοντας επίγνωση της ανακρίβειας και της αδιαφάνειας που χαρακτήριζε τον Π/Υ που παρουσίασε η δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης και συμμεριζόμενος την ανησυχία εργαζομένων και προμηθευτών, εξέθεσε με τρείς επιστολές του (23.01.2017, 20.03.2017 και 31.03.2017) προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες τον προβληματισμό του για την ορθότητα των μεγεθών του Π/Υ, ζητώντας να λήξει το συντομότερο δυνατόν αυτή η σοβαρή και εν πολλοίς επικίνδυνη για τη βιωσιμότητα του Δήμου μας εκκρεμότητα. Η υφιστάμενη ανωμαλία από την μη έγκριση του Π/Υ προκαλεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην οικονομική λειτουργία του Δήμου και στους συναλλασσόμενους με αυτόν.

Εμείς σημειώνουμε ότι για οποιαδήποτε ζημία υποστεί ενδεχομένως ο Δήμος μας εξαιτίας της ανυπαρξίας, μέχρι σήμερα, εγκεκριμένου προϋπολογισμού καθώς και για τη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του, απολύτως υπεύθυνος είναι ο κ. Σουσούδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βουραζέρης.

Αλήθεια, και ο Έπαρχος κ. Δ. Λότσαρης που τόσο πολύ «νοιάζεται» για την Άνδρο, τι λέει για αυτή την κατάσταση ως επισπεύδων? Δεν γνωρίζει ??

Κρίμα για το περήφανο νησί μας...1 σχόλιο: