Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Το πασχαλινό ευχολόγιο Σουσούδη για την πολύπαθη καθαριότητα στο Δήμο μας

 Η καθαριότητα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου!!!


Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση στο επίσημο f/b του Δήμου Άνδρου σχετικά με την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.

Οι παρακλήσεις για τη διατήρηση της ευταξίας, αν και εύλογες για όλους, εντούτοις δεν απαλλάσσουν τον κ. Δήμαρχο από τις τεράστιες ευθύνες του στο μέγα θέμα της καθαριότητας.

Οι επισκέπτες έρχονται, βλέπουν και φεύγουν - ελπίζουμε με καλές εντυπώσεις για την Άνδρο μας.
Αλλά οι κάτοικοι, ιδιώτες και επαγγελματίες ξέρουν καλά ότι είναι εκείνοι που πληρώνουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα τέλη καθαριότητας που τούς επιβάλει η δημοτική αρχή, τα οποία όμως ουδόλως ανταποκρίνονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες που απολαμβάνουν εκ μέρους του Δήμου. 

Δυσανάλογα υψηλό κόστος με πολύ χαμηλό και κακής ποιότητας όφελος, σχέση που απέχει παρασάγγας από την υποχρεωτική ανταποδοτικότητα της υπηρεσίας καθαριότητας, ισοζύγιο αρνητικό για τους κατοίκους .

Ειδικά σε περιόδους αιχμής και τουριστικής κίνησης, ο Δήμος υποχρεούται να είναι σε υψηλή ετοιμότητα, έτσι ώστε το νησί να είναι πεντακάθαρο, όπως οφείλει και επιβάλλει η ιστορία του.


Θα τολμήσει άραγε ο «φιλαλήθης» κ. Σουσούδης να ελέγξει αν η Αναπτυξιακή Ανδρου Α.Ε. που ανέλαβε με δική του απόφαση, πάντα απ’ ευθείας, την υπηρεσία μεταφοράς οργανικών υλικών και ογκωδών αντικειμένων για ένα πολύ σημαντικό ποσό, ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις που απορρέουν  από την σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στα δύο μέρη? Πάντως, εξ’ όσων γνωρίζουμε, σύμφωνα με τη δημοσιευθείσα τεχνική περιγραφή, η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να διαθέτει όλα αυτά τα μέσα που είναι απαραίτητα, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και κυρίως στις περιόδους αιχμής και να διατηρεί τους χώρους γύρω από τους κάδους καθαρούς και ευπρεπείς.


Θα μας πει ο κ. Σουσούδης και οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Οικονομικών γιατί να πληρώσουμε σε εξωτερικούς εργολάβους το ποσό των Ευρώ 231.759,72.- για υπηρεσίες καθαριότητας κοινοχρήστων χώρων Δήμου Άνδρου (ΚΑΕ 20.6277.0102) όπως ενέγραψαν στον -υπό έγκριση ακόμα- Προϋπολογισμό του 2017 καθώς και πολλές ακόμα δαπάνες σχετιζόμενες με την καθαριότητα και την ανακύκλωση όταν δεν απολαμβάνουμε αντίστοιχου επιπέδου υπηρεσίες και επικαλούμεθα μόνον το φιλότιμο επισκεπτών και κατοίκων? 

Η κα Πολίτου που έχει και την ευθύνη της Αναπτυξιακής Άνδρου έχει να δηλώσει κάτι? Σιωπά ή είναι απασχολημένη με την τουριστική προβολή του νησιού μας ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο? Ελπίζουμε να δούμε και απτό αποτέλεσμα αυτής της καμπάνιας-προβολής που θα έχει αντίκρισμα στις τσέπες των κατοίκων και των επιχειρηματιών.

Θα μάθουμε εντέλει τί γίνεται στην οικονομική διαχείριση των ανταποδοτικών υπηρεσιών και των αντίστοιχων τελών που πληρώνει ο ανδριώτικος λαός? Πόσο τελικά μας κοστίζουν σε σχέση με αυτά που μας παρέχει η δημοτική αρχή? 

Αν ένας Δήμαρχος αδυνατεί να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο, ειδικά σε καταστάσεις κρίσεων, εάν δεν μπορεί να κρατήσει την καθαριότητα σε αποδεκτά επίπεδα κυρίως, τις περιόδους τουριστικής κίνησης, όπου το νησί περιμένει για λίγες ημέρες να ανασάνει και οι επιχειρηματίες να δουλέψουν, τότε εμείς τί να πούμε …        
Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Σουσούδη είναι εξαιρετική σε δημόσιες σχέσεις, ευχές και νουθεσίες προς "υπηκόους" και πλουσιοπάροχη σε ειρωνείες, ψεύδη και απειλές προς την αντιπολίτευση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου