Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Ακόμη μια τραγική απώλεια για την Άνδρο μας και την παράταξη μας

 “Έφυγε” ο Ιάκωβος Περτέσης …


Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του Ιάκωβου. Κανένας μας δεν μπορεί να το πιστέψει.

Ο θάνατος του είναι πολύ μεγάλη  απώλεια τόσο για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του νησιού μας όσο και για την «Άνδρο της Ζωής μας». Άνθρωπος ιδιαίτερα ευαίσθητος και αγαπητός με αισθητική και πολύ αγάπη για την Άνδρο και την παράδοση της.

Ο Ιάκωβος των απέραντων καλοκαιρινών βραδιών «του Απόρθητου» κάτω από τα αστέρια του χωριού του, τον Πιτροφό που πλέον είναι πολύ φτωχότερος χωρίς εκείνον.

Είναι ο Ιάκωβος ο οραματιστής που ποτέ δε θα ξεχάσω ότι όταν πήγα να του μιλήσω για την  «Άνδρο της Ζωής μας » μέσα σε πολύ λίγο χρόνο με ένιωσε: «Δε χρειάζεται να πεις άλλα,  έχω τους ίδιους προβληματισμούς για το νησί  μας» μου απάντησε.  Και έτσι βρεθήκαμε συνοδοιπόροι.

Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας» και εμού προσωπικώς, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου και την από καρδιάς συμπάθειά μου προς την οικογένειά του και τους οικείους του με την υπόσχεση μας να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τα οράματα και τις επιδιώξεις του.

Στο καλό ΦΙΛΕ Ιάκωβε.

Γιάννης Καπάκης


1 σχόλιο:

  1. Αιωνία η μνήμη του. Και ως ψάλτης θα γράψω το κοντάκιο της νεκρωσίμου ακολουθίας " Μετά των αγίων ανάπαυσον Χριστέ την ψυχήν του δούλου σου, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου σταναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος."

    ΑπάντησηΔιαγραφή