Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Χρυσό τριφύλλι ή λούπινο (συνέχεια)….
Τόση επιμονή σίγουρα δεν εξηγείται για να περάσει ένα και μοναδικό θέμα για υποβολή πρότασης σε συνεργασία με το Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω ΕΣΠΑ, που αφορά την ορθολογική βόσκηση στο νησί  μας. Τρεις συνεχείς συνεδριάσεις συγκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες – αυτό δεν έχει ξαναγίνει  -   προκειμένου ντε και καλά να περάσει η πρόταση την οποία ούτε οι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου κ. Μπάλα, ήταν παρόντες.

Γεννά πολλά ερωτηματικά η εμμονή για τη συγκεκριμένη, πρόταση, η οποία σημειωτέον είχε εισαχθεί και σε άλλα Δ.Σ. όπου όμως εξαιτίας σοβαρών ασαφειών και "γκρίζων σημείων" τα οποία δεν μπόρεσε να διαλευκάνει η δημοτική αρχή, ο ίδιος ο κ. Μπάλας την απέσυρε.

Οι ευθύνες ωστόσο, ανήκουν στον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καπάκη, σύμφωνα με την ανώνυμη ανακοίνωση του Δήμου. Για άλλη μια φορά ο κ. Σουσούδης εξαπέλυσε μέσω του f/b του Δήμου μας (λές και είναι προσωπικό του λάφυρο) προσωπική επίθεση εναντίον του , φτάνοντας στο έσχατο σημείο να διατυπώνει πικρόχολα σχόλια για τη θέση του ως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Να θυμίσουμε για άλλη μια φορά στο Δήμαρχο ότι αρμόδιος άρα και απολύτως υπεύθυνος για τη διοίκηση του Δήμου είναι ο ίδιος και όχι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Θα τον συμβουλεύαμε να περιοριστεί στον θεσμικό του ρόλο και να προσπαθήσει να τον ασκήσει εντός της νομιμότητας όσο και αν δυσκολεύεται. Και να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι η ελάσσονα αντιπολίτευση θα συνεχίσει να ασκεί τον ρόλο της. Δεν του επιτρέπουμε τον ρόλο του αξιολογητή των πάντων.

Τα ερωτηματικά για την περιβόητη δράση που μας προτείνει το ΓΠΑ είναι πολλά και σοβαρά, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την ανακοίνωση του Δήμου στο f/b: 

- Προκύπτει καθαρά ότι η δημοτική αρχή, εισήγαγε μια μη ώριμη πρόταση, απλά και μόνον επειδή υπάρχει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στη μέση. Το ομολογεί ο ίδιος ο Δήμαρχος, παραδεχόμενος ότι μόλις στις 27.06.2017 έλαβε τη γραπτή σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη για την παραχώρηση των κτημάτων της Μονής Ζωοδόχου Πηγής !!!! Άραγε πότε μας λέει την αλήθεια ?? Μαθαίνουμε μάλιστα ότι επιστρατεύθηκε και μοναχή από το Μοναστήρι για να κάνει τηλέφωνα στους δημοτικούς συμβούλους, προτρέποντάς τους να παρευρεθούν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και να υπερψηφίσουν το θέμα !!!

- Τώρα μαθαίνουμε άλλαξαν και ποικιλία. Αντί για  τριφύλλι λένε ότι θα σπείρουν τα 50 στρέμματα με παρελθοντικές τοπικές ποικιλίες όπως το λούπινο.

- Η μελισσοκομική δραστηριότητα θα βοηθηθεί και πως; Το Μουστάκειο Ίδρυμα γιατί ξεχάστηκε? Ο κ. Έπαρχος μήπως γνωρίζει κάτι ? 

- Πώς θα επωφεληθούν στην πράξη οι δικοί μας κτηνοτρόφοι και μελισσουργοί από τη φύτευση και καλλιέργεια ψυχανθών φυτών και πού θα βοσκούν τα ζώα τους κατά το διάστημα που θα απαγορευθεί η βόσκηση στις εκτάσεις που θα επιλεγούν;

- Ποιά εν τέλει η επιστημονική εγκυρότητα μιας πρότασης που συνεχώς μεταβάλλεται και εμπεριέχει τόσες ασάφειες ? 

Το ΕΣΠΑ δεν είναι πανάκεια, ούτε προθάλαμος για έργα άνευ σημασίας, απλά και μόνον για να βρούμε ευκαιρία για αναθέσεις. Οι επιλέξιμες δράσεις πρέπει πραγματικά να ωφελούν τον τόπο και τους κατοίκους μας. 

Η συγκεκριμένη πρόταση του ΓΠΑ δεν έπεισε την πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Και αν ακόμα ψηφιστεί σήμερα, δεν θα έχει την απαιτούμενη αποδοχή του Σώματος, ούτε και της τοπικής κοινωνίας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου