Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Τα ληξιπρόθεσμα του Δήμου Άνδρου!Mε χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών με απόφασή του (δείτε εδώ την Απόφαση) ενέκρινε το ποσό των 335.433 ευρώ ως επιχορήγηση προς τον Δήμο μας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του προς τρίτους, χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση για τον Δήμο.

Πρόκειται για δωρεάν επιχορήγηση στο πλαίσιο προγράμματος που είχε ξεκινήσει το Υπουργείο Εσωτερικών τον Ιούλιο του 2016 και θα βοηθήσει σημαντικά τους Δήμους να μειώσουν τα χρέη τους και κυρίως θα τονώσει την ελεύθερη οικονομία, αφού θα πληρωθούν σε σημαντικό βαθμό οι συναλλασσόμενοι με τους ΟΤΑ.  

Ωστόσο, η διοίκηση Σουσούδη λοιδόρησε - ως συνήθως και με τον χειρότερο τρόπο -  τον επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννη Καπάκη, όταν πρώτος εκείνος με επιστολή του στις 09.11.2016 (δείτε εδώ την επιστολή) ανέδειξε το θέμα, αφουγκραζόμενος την τοπική κοινωνία και προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή να υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΥΠΕΣ, όπως άλλωστε έκαναν οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα, καθώς έτσι θα ανακουφίζονταν οι συμπολίτες μας στους οποίους ο Δήμος χρωστούσε χρήματα.

Αξίζει να διαβάσει κανείς την γεμάτη εμπάθεια, ειρωνεία και ασαφείς ισχυρισμούς απάντηση που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βουραζέρης στον Γιάννη Καπάκη (δείτε εδώ την απάντηση).

Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Όχι τυχαία.

Θα μας πει ο εμπνευσμένος Αντιδήμαρχος τι άλλαξε άραγε και, από τη μικροπολιτική και προσωπική επίθεση στον Γιάννη Καπάκη, πέρασε στη λογική και αναγκάστηκε τελικά με ένα χρόνο καθυστέρηση να αφήσει τους λεονταρισμούς και να ζητήσει την επιχορήγηση από το «κακό» ΥΠ.ΕΣ.;

Υποθέτουμε ότι μια καλή κουβέντα για τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν θα πει ούτε ο ίδιος, ούτε ο κ. Σουσούδης. Θα περιμέναμε τουλάχιστον να αναφέρουν τη θετική αυτή εξέλιξη και να δηλώσουν κάτι τόσο για το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και για τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη, που έδωσε τη δυνατότητα και στους δήμους με χαμηλότερα αντανακλαστικά να μπορούν να κάνουν χρήση του Προγράμματος Ανεξόφλητων Οφειλών.  

Τέλος πάντων, να δούμε τώρα τι θα έχει να πει ο «ρέκτης» και τολμηρός Αντιδήμαρχος των Οικονομικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου