Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΠΡΟΠΕΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ...
Πολύς θόρυβος έχει γίνει και σωστά από τους κατοίκους και τους φορείς των μεγάλων νησιών  των Κυκλάδων για την αδειοδότηση και την εγκατάσταση αιολικών πάρκων για λογαριασμό Καπελούζου. Οι αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες είναι γνωστές και έντονες και η υπόθεση θα εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου ευελπιστούμε ότι η κατάληξη θα είναι θετική για τα νησιά και δεν θα υπάρξει η δεδομένη αισθητική υποβάθμιση και περιβαλλοντική ρύπανση.

Στην Άνδρο δυστυχώς εκτός από την εκκρεμότητα Καπελούζου, υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι επενδυτές, η αδειοδότηση των οποίων βρίσκεται σε διαφορετικές φάσεις, αρκετές μάλιστα στο τελικό στάδιο, και θα είχαν ολοκληρωθεί εάν δεν εκκρεμούσε η τοποθέτηση υποβρύχιου καλωδίου για τη μεταφορά του ρεύματος  και τη διασύνδεση του νησιού με την ενδοχώρα.

Τόσο η παρούσα, όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή καμία αντίσταση δεν προέβαλαν, ούτε φωνή ύψωσαν σχετικά με τις επιπρόσθετες αυτές αιολικές αδειοδοτήσεις, οι οποίες τείνουν να καλύψουν το σύνολο των βουνοκορφών της Άνδρου. Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι θα συμβεί και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο πανέμορφο νησί. Μάλιστα, τελευταία διάφοροι παράγοντες του τόπου και τοπικά μεγαλοστελέχη παρουσιάζουν ιδιαίτερη κινητικότητα και προετοιμάζονται, συνεργαζόμενοι αγαστά με τους εν δυνάμει επενδυτές και εργολάβους.

Η Άνδρος είναι μια μικρή κοινωνία και τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Η Ιστορία θα τους κατατάξει όλους εκεί που τους αξίζει!!!

Τους αφιερώνουμε το τραγούδι «Η προπέλα (Το τραγούδι της ανεμογεννήτριας)», του οποίου οι συντελεστές – από ό,τι διαπιστώνουμε και μπράβο τους – είναι Ανδριώτες. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου