Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Ποιος πληρώνει τη νύφη; Ώρες ευθύνης για το πολιτικό προσωπικό του Δήμου Άνδρου.Η ανταλλαγή διαφόρων επιστολών, ανακοινώσεων, δηκτικών σχολίων, τοποθετήσεων και «διαρροών», κυρίως ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αποτελεί μια άκομψη και ανεπίτρεπτη δημόσια εικόνα για την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά και για τον πολιτικό πολιτισμό μας. 
Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι παράγοντες παραμένουν σιωπηλοί, άλλοι προσπαθούν να λάβουν στήριξη «σεβαστών» προσωπικοτήτων του νησιού, ενώ άλλοι, αμέτοχοι στις διαδικασίες που προηγήθηκαν, σπεύδουν «εκ των υστέρων» και εκ του ασφαλούς να λάβουν θέσεις για κάθε ενδεχόμενο με ευχολόγια ενόψει κυρίως των επερχόμενων εκλογών.
Παράλληλα, κάποια ποντίκια πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα ξεπλυθούν και θα επιπλεύσουν.
Όλα αυτά ήταν αναμενόμενο να συμβούν, αφού όλοι γνώριζαν ότι ο συνδυασμός Σουσούδη αποτελούνταν στην πλειοψηφία του από ετερόκλητους παράγοντες χωρίς κοινή ιδεολογία και προγραμματική σύγκλιση. Συνενώθηκαν ευκαιριακά για να διαχειριστούν τα λάφυρα της εξουσίας μετά τη διαφαινόμενη κατάρρευση του Συνδυασμού Γλυνού και τη μη ύπαρξη αξιόπιστης διάδοχης κατάστασης. Ο Ανδριώτικος λαός μοιραία αποδέχθηκε το σχήμα, αλλά ήταν φυσική και αναμενόμενη η σημερινή εξέλιξη.
Αυτά όλα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς θέλουμε ακόμη δύο χρόνια για τη λήξη της θητείας της σημερινής Αρχής. 
Αναγκαστικά, είτε το θέλουμε, είτε όχι, θα πορευτούμε με τη δημαρχία Σουσούδη και ό,τι έχει μείνει από την κυβερνώσα δημοτική παράταξη. Αν όμως αυτό συνοδευτεί με πλήρη ακυβερνησία για τα επόμενα δύο χρόνια, εκείνοι που θα πληρώσουν τη νύφη θα είναι ο τόπος, οι Ανδριώτισσες και οι Ανδριώτες. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ορθώνοντας το ανάστημά μας.
Ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δύο χρόνων με κοκορομαχίες και εξυπνακισμούς. Τα χρονίζοντα προβλήματα, όταν παραμένουν άλυτα, διογκώνονται και μετεξελίσσονται σε γάγγραινα ή οδηγούνται σε όλο και μεγαλύτερο αδιέξοδο προϊόντος του χρόνου. Δεν είναι η στιγμή που πρέπει να συγκρουσθούν τα τραίνα, είναι η στιγμή του διαλόγου και της χάραξης νέων δρόμων. 
Καλούμε τον Δήμαρχο και όσους σώφρονες και λογικούς έχουν απομείνει γύρω του να προβούν στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προώθηση και λήψη αποφάσεων για την επίλυση ζωτικών και ουσιαστικών προβλημάτων που υπάρχουν και από το παρελθόν. Λύσεις σε προβλήματα χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες! 
Ο πολιτικός χρόνος τελειώνει. Το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει ερμητικά.
Πρέπει να συμβάλουμε όλοι στην εκτόνωση της κατάστασης και στην εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, έστω και ενδιάμεσων αν χρειαστεί, έστω και μεταβατικών. Διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της χρονοτριβής, της αναβολής και κυρίως της αποτυχίας
Στην προσπάθεια αυτή έχουμε αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν με θέσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες ότι είμαστε σε θέση, και αυτή τη στιγμή ακόμη περισσότερο, να συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή.
Ο τόπος έχει ανάγκη μια βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχει ανάγκη νέων θεσμών οργάνωσης της οικονομίας που να κάνουν διοίκηση του νησιού και την οικονομία του αποτελεσματική.
Για τον λόγο αυτό, στρατεύομαι στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των Ανδριωτών που πιστεύουν σε αυτή την πολιτική έκτακτης ανάγκης και που νομίζω ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους λειτουργούν και δρουν χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και αντιπαραθέσεις, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα - με μοναδικό σκοπό την ακύρωση, αποδόμηση και εξόντωση των αντιπάλων! 
Είναι ώρες ευθύνης και ορθών αποφάσεων για όλους. Η υπομονή των δημοτών εξαντλείται. Η ετυμηγορία τους θα είναι αδυσώπητη για όσους λιποτακτήσουν από τις ευθύνες τους.


Γιάννης Γ. Καπάκης
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δήμου Άνδρου
και Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου