Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΙ ΑΜΙΣΘΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε στη Διαύγεια (ΑΔΑ:ΩΥ6ΨΩΨΙ-15Φ) ότι ο Δήμαρχος Άνδρου ανέθεσε καθήκοντα άμισθου συμβούλου στον κ. Γιώργο Βλάμη, πρώην δημοτικό σύμβουλο Δήμου Υδρούσας, αλλά και υποψήφιο με τον συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» του κ.  Σουσούδη, που αν και ήταν επιλαχών μετά την παραίτηση του κ. Κ. Θωμά, δεν απεδέχθη την πρόταση, με αποτέλεσμα  να αναλάβει ο επόμενος που ήταν ο κ. Γιώργος Ψωμάς.  

Αναρωτιόμαστε τι να άλλαξε τώρα, αφού θα μπορούσε να ήταν έμμισθος Αντιδήμαρχος στη θέση του Γ. Ψωμά και να λύνει και να δένει ως αιρετός, δέχθηκε τώρα να εκτελέσει τα περιορισμένα καθήκοντα του άμισθου συμβούλου και πιο συγκεκριμένα: να επικουρεί τον Δήμαρχο "επί διοικητικών θεμάτων και λειτουργίας λιμένων εν γένει"  και «να παρέχει στο δήμαρχο συμβουλές ή γνώμες και να διεκπεραιώνει κάθε σχετική εργασία που θα του αναθέτει»

Δηλαδή από Δήμαρχος, κλητήρας? 

Και με ποιες εξειδικευμένες γνώσεις επί διοικητικών θεμάτων της αυτοδιοίκησης, ο εν λόγω θα επικουρεί τον κ. Δήμαρχο?

Απάντηση δε νομίζουμε να πάρουμε, ωστόσο η σκέψη μας πηγαίνει στην ερχόμενη προεκλογική περίοδο και στις ανακατατάξεις που αναμένονται  αφενός, και αφετέρου στο ότι ο  συνδυασμός Σουσούδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Υδρούσας, λόγω αποχωρήσεων πολλών συμβούλων και κατά συνέπεια θέμα αντιπροσώπευσης, καθώς οι εναπομείναντες σύμβουλοι θεωρούνται από το κονκλάβιο περιορισμένων δυνατοτήτων.

Από την άλλη, ίσως να έχει να κάνει και με τις διεργασίες στην «κεντροαριστερά παράταξη», δεδομένου ότι ο εν λόγω άμισθος ειδικός σύμβουλος προέρχεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας πιστά  τον επί πολλές τετραετίες εκλεγμένο πρώην βουλευτή Κυκλάδων, Νομάρχη και Έπαρχο, ο οποίος, αν και είχε εξαφανιστεί για αρκετό καιρό, επανέκαμψε  εσχάτως, κάνοντας μάλιστα και ένα χαριτωμένο like στον κ. Σουσούδη, για τις κούνιες που έφτιαξε στη Χώρα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσον αφορά το "άμισθος", τρόπος του λέγειν, διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις διότι ο περί ου ο λόγος διαθέτει με άλλα μέλη της οικογενείας του επιχείρηση,-εις χρωμάτων, σιδηρικών, ειδών οικιακής χρήσης, εργαλείων κ.ά. και όπως, αλιεύσαμε στη Διαύγεια, τα τελευταία δύο χρόνια είχαν - ενδεικτικά - συναλλαγές με το Δήμο, 5.421 ευρώ για το 2016 και για το 2017, πολύ περισσότερα, δηλ. 14.724 ευρώ. 


Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και λίγα τα χρήματα εν μέσω μάλιστα της μεγάλης οικονομικής κρίσης της αγοράς και ιδίως αν συγκριθούν τα ποσά αυτά με προμήθειες - απευθείας αναθέσεις του Δήμου μας από αντίστοιχα ομοειδή καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου