Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΩΝ!!!!Πάλι θα φάνε οι Ανδριώτες το τριήμερο των Αποκριών, αλλά μπορεί και να μη φάνε…
Αυτό προέκυψε από το τελευταίο Δ.Σ., όταν ο κ. Σουσούδης με τον κ. Μπάλλα εισηγήθηκαν την έγκριση δύο δαπανών για τραπεζώματα με κεράσματα το τριήμερο των Αποκριών.
Το ένα αφορούσε δαπάνη 1.120 ευρώ στο Γαύριο για την προμήθεια περίπου 20 μερίδων διαφόρων εδεσμάτων  με αιτιολογικό "για τον εορτασμό των Αποκριών 2019, κρίνεται αναγκαίο να παρασχεθεί ένα κέρασμα", όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν. Το δεύτερο αφορούσε δαπάνη 1.289 ευρώ στο Μπατσί για τα ίδια είδη και με την ίδια ακριβώς αιτιολογία.  
Δύο πανομοιότυπες (κατατμημένες και για την ίδια μάλιστα Δημοτική Ενότητα όπως αποδείχθηκε) δαπάνες από τον ίδιο Κωδικό Εξόδου του προϋπολογισμού, χωρίς να αναφέρεται ούτε πότε ακριβώς θα παρασχεθούν αυτά τα τραπεζώματα, ούτε πού (σε ανοικτό χώρο για το ευρύ κοινό ή σε συγκεκριμένα μαγαζιά), ούτε βεβαίως  ποιοι και με ποια κριτήρια θα είναι οι εκλεκτοί και υψηλοί προσκεκλημένοι του Δημάρχου μας.  
Το θέμα πυροδότησε τις εύλογες αντιδράσεις και ερωτήσεις του Γιάννη Καπάκη και της Μαρίας Βασιλοπούλου. 
Μεταξύ ειρωνειών του Προέδρου του Δ.Σ. (ο οποίος, για να καλύψει την άγνοιά του επί του θέματος, υποβάθμισε το επίπεδο της συζήτησης σε τζατζίκια, λάδια και σκόρδα) και εμφανούς αμηχανίας του κ. Δημάρχου, μάθαμε ότι τα "κεράσματα" θα δοθούν  σε απροσδιόριστο πάντα χρόνο και με άγνωστους στο Δ.Σ. καλεσμένους το τριήμερο των Αποκριών.
Και όλα αυτά σε έναν Δήμο που πανηγυρίζει για τις δήθεν διακρίσεις του στη διαφάνεια της οικονομικής του λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου