Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΝΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ


Ο Δημήτρης Ζάννες γεννήθηκε τον Μάιο του 1972. Με καταγωγή από το Απροβάτο μεγάλωσε στο Έξω Ρωγό του Όρμου Κορθίου. Από μικρό τα βήματά του οδηγούσαν η περιέργεια για τα πράγματα, η αμφισβήτηση για όσα μας παρουσιάζονται ως δεδομένα και η αγάπη του για την θάλασσα. Η πρώτη φορά που μπήκε σε βάρκα, μόλις 12 χρονών παιδί, και η επαφή του με τα καταγάλανα νερά της Άνδρου, χάραξε ανεξίτηλα την μελλοντική επαγγελματική του πορεία.

Από το 2002 ασχολείται ενεργά με την οργάνωση και την προστασία του επαγγέλματος του αλιέα. Με τους συναδέλφους του αγωνίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αναγνώριση και την ανάδειξη της εθνικής και πολιτιστικής αξίας του επαγγέλματος του παράκτιου αλιέα για τις παράκτιες και νησιωτικές κοινωνίες, καθώς και με την προστασία και την ορθή διαχείρηση των ιχθυαποθεμάτων και για το λόγο αυτό έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας, αλλά και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παράκτιων Αλιέων Νοτίου Αιγαίου, ιδρυτικό μέλος και εκπρόσωπος της MedArtNet στην Ελλάδα, ιδρυτικός μέλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος της Low Impact Fishers of Europe στην Ελλάδα, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κορθίου Άνδρου, είναι Γραμματέας του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων Άνδρου και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Παράκτιων Αλιέων Ελλάδος. Από τον Νοέμβριο του 2018 έχει την θέση συμβούλου στο γραφείο της Υφυπουργού του ΥΠΑΑΤ συμμετέχοντας στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, που διέπει την αλιεία και στην χάραξη αλιευτικής πολιτικής.

Με την αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 1999. Ως ενεργό μέλος της ανδριώτικης κοινωνίας έχει πρωτοστατήσει πολλές φορές σε δράσεις για την ανάδειξη του τόπου. Από το 2007 ξεκίνησε την προσπάθεια για την δημιουργία θαλάσσιας περιοχής διαχείρισης στις βόρειες Κυκλάδες, η οποία κατέληξε στο πρόγραμμα LIFE ANDROS του Δήμου Κορθίου και για το οποίο άσκησε κριτική για τον τρόπο, που εκπονήθηκε τελικά.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου