Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

ΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ του Πέτρου Υποψήφια Δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Η Άνδρος της Ζωής μας" με τον Γιάννη ΚαπάκηΓεννήθηκε τον Μάϊο του 1959 στην Αθήνα και κατάγεται από την Άνω Κατάκοιλο της Άνδρου. Ο πατέρας της ήταν ο Πέτρος Αντ. Πολίτης. Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Αμυραδάκη και έχει δύο γιούς το Γιάννη και τον Πέτρο. Από το 2011 κατοικεί με την οικογένειά της μόνιμα στην Άνδρο.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιμόρφωση στην τουριστική διαφήμιση και χρήση διαδικτύου για την προβολή προορισμών, στο μάρκετινγκ, στην  περιφερειακή ανάπτυξη , στην διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Συνταξιούχος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στέλεχος με πολυετή θητεία σε θέσεις ευθύνης απέκτησε σημαντική εμπειρία στην άσκηση διοίκησης. Στα 33 χρόνια σταδιοδρομίας της είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με όλους τους τομείς δραστηριότητας του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού ( ανάπτυξη του θαλάσσιου, ιαματικού και ορεινού τουρισμού, τουριστικά καταλύματα, εποπτεία γραφείων εξωτερικού και εσωτερικού, δημόσιες σχέσεις, πληροφορική). Η ειδίκευσή της στα αναπτυξιακά προγράμματα είχε σαν αποτέλεσμα να συμμετάσχει ενεργά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων.
Από τον Ιούνιο του 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε Διευθύντρια στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής με συντονιστικό ρόλο σε όλα τα θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας με αποτέλεσμα να αποκτήσει βαθιά γνώση όλων των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις ανάγκες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία των Δήμων και τις αναπτυξιακές τους δραστηριότητες.
Eντεταλμένη δημοτική σύμβουλος από το 2014 σε θέματα τουρισμού και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής ανάπτυξης συνέβαλε σημαντικά με την τεχνογνωσία της και την σκληρή και συστηματική δουλειά της στην προώθηση της Άνδρου, στην καθιέρωση της ως προορισμού στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας. Κατά την πενταετή θητεία της οργάνωσε  ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) και ξενάγησε στις ομορφιές της Άνδρου έγκριτους δημοσιογράφους, bloggers κυρίως από  χώρες του εξωτερικού και διαμορφωτές κοινής γνώμης που είχε ως συνέπεια την έντονη αρθρογραφία στις χώρες τους σε έντυπα και ψηφιακά μέσα για την Άνδρο. Προετοίμασε και οργάνωσε την παρουσία του νησιού σε εκθέσεις τουρισμού και έκανε πιο έντονη την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σημαντικός  παράγοντας ήταν οι συνέργειες που ανέπτυξε με τους επαγγελματίες του νησιού, συλλόγους, ομάδες νέων και εθελοντών, με τις συνεργασίες με τους πρώην συναδέλφους της στον ΕΟΤ  και στα γραφεία εξωτερικού ,με  την Marketing Greece του ΣΕΤΕ, με τους υπεύθυνους Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τους αντίστοιχους αιρετούς των άλλων νησιών των Κυκλάδων.
Στον τομέα της ανάπτυξης ασχολήθηκε με δράσεις χρηματοδοτούμενες από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ και Life).

ΛΟΙΠΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Μέλος από το 1980 της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΔΡΙΩΝ» Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. για μια τριετία παρακολουθούσε από κοντά όλα τα δρώμενα της Άνδρου, τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού. Είναι επίσης μέλος της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ».
Ιδρυτικό Μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων.
Τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας & Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π) Αττικής από 2001 έως 2004, όπου απέκτησε εμπειρία και προσέφερε τις υπηρεσίες της στον ευαίσθητο τομέα υγείας.
Διετέλεσε Πρόεδρος και Γραμματέας σε Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων, μέλος της Ένωσης Γονέων Γλυφάδας και Μέλος της Ένωσης Κρητών Γλυφάδας.
Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου