Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

Η Ομιλία του Γιάννη Καπάκη κατά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής.Επειδή όπως ήταν αναμενόμενο και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να έχει αμφιβολία επ’ αυτού και διαστρεβλώθηκαν και παραποιήθηκαν οι θέσεις και οι απόψεις που ανέφερα στο πολύ σύντομο  χρόνο που διέθετα κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω αυτούσια την τοποθέτηση μου, όπως την ανέπτυξα προς γνώση όσων ενδιαφέρονται για την αλήθεια. 
Μπορεί να πειράζει κάποιους, φυσικό είναι, αλλά οι πολλοί στους οποίους απευθυνόμαστε και το κατανοούν και το καταλαβαίνουν.
                                                                          
                                                                       Γιάννης ΚαπάκηςΣεβασμιότατε

Αξιότιμοι επίσημοι προσκεκλημένοι

Αγαπητοί  συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  του 1ου και 2ου βαθμού

Αγαπητοί φίλοι και φίλες συμπολίτες,

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός « Άνδρος της Ζωής μας του οποίου έχω την τιμή να  εκπροσωπώ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και σ’ αυτή τη νέα δημοτική περίοδο. Είναι έτοιμος  να τιμήσει την εντολή των συνδημοτών μας και να ασκήσει μια γόνιμη και δημιουργική αντιπολίτευση.

Προσερχόμαστε σήμερα εδώ με ήσυχη την συνείδησή μας, κοιτώντας σας στα μάτια: 

Γιατί συμμετείχαμε στις πρόσφατες εκλογές και δώσαμε τον αγώνα  μας με ένα γνήσια πολυσυλλεκτικό, αντιπροσωπευτικό σχήμα που το διέκρινε η γνώση, η εμπειρία και η σεμνότητα.

Γιατί παρότι δεχθήκαμε συκοφαντίες, λάσπη και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, εμείς για το καλό του τόπου, τα προσπεράσαμε με γενναιότητα και υπομονή και κάναμε έναν καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα, σε χαμηλούς τόνους, από την αρχή έως το τέλος, με πλήρη προγραμματικό λόγο. 

Από την πρώτη στιγμή θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα στηρίξουμε τις θετικές πρωτοβουλίες που θα πάρει η δημοτική αρχή αλλά και να τονίσω ότι δε θα χαριστούμε σε κανένα. Ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πολύ σημαντικός και είμαστε όλοι έτοιμοι να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα στα νέα μας καθήκοντα. 

Αυτό αποτελεί δέσμευσή μας απέναντι στους συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύονται και ενώνουν τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους με τις δικές μας.


Σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών και θα το τιμήσουμε. Η εντολή που έδωσε ο λαός της Άνδρου δεν αφορά μόνο τον δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη, αφορά και τη δημοτική αντιπολίτευση. Ξέρουμε ότι και αυτοί που δεν μας ψήφισαν προσβλέπουν σε εμάς. Προσδοκούν από εμάς, είμαστε υποχρεωμένοι να βρεθούμε κοντά στο λαό και στον τόπο μας.

Δεσμεύομαι μπροστά σας ότι όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Άνδρος της Ζωής μας» θα προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο δήμο και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι πλέον στα χέρια της πλειοψηφίας η διαμόρφωση του συναινετικού κλίματος που θα επιτρέψει σε όλους μας να συνεργαστούμε αρμονικά και να προσφέρουμε υπηρεσίες για το καλό του νησιού μας.

Το επιβάλλει άλλωστε και ο νέος  νόμος Κλεισθένης, αλλά  και η απλή λογική. 
Ένας νόμος που δεν πρόλαβε να δοκιμασθεί στην πράξη, παρότι έδινε τη δυνατότητα δημιουργίας βιώσιμων συνεργασιών, που θα προέκυπταν από έναν δημόσιο, έντιμο και δημοκρατικό διάλογο των παρατάξεων. Η εσπευσμένη τροποποίηση του, περί δήθεν «κυβερνησιμότητας», ουσιαστικά ανατρέπει  με τεχνικό τρόπο την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία και απαξιώνει τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβούλων, μεταφέροντας τις σημαντικές αρμοδιότητες, σε διορισμένες επιτροπές.

Απέναντι σ’ αυτήν την διαμορφούμενη στρεβλή κατάσταση, εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να συμβάλουμε στην αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και να προστατέψουμε τα συμφέροντα του Δήμου. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.


Βασικές μας αρχές όπως πάντα ήταν και θα είναι η διαφάνεια, αξιοκρατία, αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των δυνατοτήτων που προσφέρονται, χωρίς ευνοιοκρατίες και αποκλεισμούς, αλλά με τη συμμετοχή όλων πολιτών, αποκέντρωση και αρμοδιότητες στις δημοτικές κοινότητες και απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και στη βούληση της κοινωνίας.

Θέλουμε να δούμε την Άνδρο μας να προχωρήσει μπροστά. Θέλουμε την Άνδρο που μας αξίζει. Θέλουμε ένα σύγχρονο δήμο που θα σέβεται τους πολίτες του και το περιβάλλον.

Καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους στο Δήμο και τις κοινότητες και καλή επιτυχία στη νέα Διοίκηση του Δήμου.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου