Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»


Μέσω του ηλεκτρονικού τύπου ενημερωθήκαμε για τις ενστάσεις της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέοι Ορίζοντες» σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον χρόνο των συνεδριάσεων αυτού.

Εμείς ως παράταξη το έχουμε ήδη επισημάνει  στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και δημόσια με πρόσφατη ανάρτηση και δημοτικού μας συμβούλου, την ίδια ώρα μάλιστα που στάλθηκε η πρόσκληση για τη σημερινή συνεδρίαση. Η ώρα των συνεδριάσεων, όπως προβλέπει και η ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να είναι τέτοια που να διευκολύνει την προσέλευση όλων των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και τοπικών συμβούλων, καθώς  και των πολιτών.

Επιπλέον, δε νοείται καλή λειτουργία δημοτικού συμβουλίου χωρίς έγκαιρες και προπάντων τεκμηριωμένες εισηγήσεις και όχι μόνο επί της διαδικασίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Είναι χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα της ανάκλησης της απόφασης συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής, λόγω άγνοιας της ισχύουσας διάταξης.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε και αναμένουμε  από τον πρόεδρο και το δήμαρχο, αν πραγματικά αυτά που λένε τα εννοούν περί συνεργασίας και συναίνεσης  να πάρουν άμεσα πρωτοβουλία και να φέρουν πρόταση για το πλαίσιο λειτουργίας του Δ.Σ. Άνδρου, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου των τακτικών συνεδριάσεων,  έτσι ώστε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε από κοινού και να μην υπάρχουν στο μέλλον τέτοιου είδους διαδικαστικά προβλήματα. 

Οι συμπολίτες μας απαιτούν συνεννόηση από όλους για να ασχοληθούμε με τα προβλήματα του τόπου και όχι να ασχολούμαστε με τις διαδικασίες. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.     

Για την Άνδρο της Ζωής μας

Γιάννης Καπάκης
Βασίλης Αδάμης
Αναστασία Μαμάη
Σπύρος Τσαούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου