Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Εργολαβική δημοσιογραφία;


«Οι γλάροι ακολουθούν τις τράτες επειδή πιστεύουν ότι θα ρίξουν σαρδέλες στη θάλασσα» Eric Cantona.Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεπερνά κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας ο γνωστός για την «αμεροληψία» του δημοσιογράφος εκτοξεύοντας λάσπη προς κάθε πλευρά, που έχει διαφορετική άποψη, θέση ή στάση. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τον κατανοούμε πλήρως, αφού σημασία για τον ίδιο έχουν μόνο τα φω­τισμένα παράθυρα της εξουσίας (παντός είδους). Ευτυχώς που η κοινωνία είναι μικρή και κόσμος γνωρίζει τι ρόλο παίζει ο καθένας μας και δυστυχώς για τον ίδιο γνωριζόμαστε όλοι.

Τις τελευταίες  μέρες κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Αφορμή η πετυχημένη ενημερωτική συνάντηση των κατοίκων για τα σιλό στο Γαύριο, που διοργανώθηκε από το Τοπικό Γαυρίου. Τα έβαλε με όλους και όλα και κυρίως με όσους αντιτίθενται στην εγκατάσταση των σιλό στον κάμπο.   

Εμμονικός  του στόχος η κατασυκοφάντηση της δημοτικής παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας» που έχει άποψη και έχει ταχθεί στο πλευρό των κατοίκων. Μαζί και όσοι άλλοι για το θέμα των σιλό έχουν παρόμοια άποψη με πρώτο τον πρόεδρο του Τοπικού, ο οποίος σημειωτέον  δέχεται συνεχώς καταγγελίες και  εκβιασμούς για τη λειτουργία της επιχείρησης του. Από ποιον άραγε; 

Προσπαθεί να  παρασύρει την κοινή γνώμη αλλάζοντας την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης με προσφιλή του τρόπο τη  διαίρεση, την πόλωση και τον διχασμό. Με άλλα λόγια όποιον πάρει ο χάρος. Σ’ αυτά που γράφει εί­ναι αδύνατον να διακρίνεις το ρουσφέτι από την προσωπική κρίση, την κρίση από εκβιασμό τον έπαινο από το γλείψιμο.. Πρόκειται για την πιο θλιβερή εικόνα της δημοσιογραφίας που έχουμε δει. 

Ο Eric Cantona (Γάλλος ποδοσφαιριστής), αναφερόμενος σε επιτυχημένους "αδιάφθορους" δημοσιογράφους έλεγε: «Οι γλάροι ακολουθούν τις τράτες επειδή πιστεύουν ότι θα ρίξουν σαρδέλες στη θάλασσα» 

Η δημοτική παράταξη «Άνδρος της Ζωής μας» σε  όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της είχε και θα έχει εμφανείς και σαφείς θέσεις απόψεις και επιχειρήματα. Το ίδιο θα εξακολουθήσει να κάνει  και στο μέλλον χωρίς φόβο και με πάθος αγνοώντας τις μόνιμες εμπαθείς απόψεις εναντίον της. Τίποτα δε την πτοεί γιατί δε χρωστάμε σε κανέναν  και ο ανδριώτικος λαός όχι μόνο γνωρίζει, αλλά και αντιλαμβάνεται πλήρως  την πραγματικότητα.

Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι με θεσμικούς η άλλους ρόλους συμμετοχής στην κοινωνική και πολιτική ζωή του νησιού, συμμερίζονται τις θέσεις μας  δε μας καθιστά απλώς χαρούμενους και δικαιωμένους αλλά μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι σ’ αυτή τη κατεύθυνση θα συστρατευθούν και θα αγωνιστούν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον της Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου