Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Δημοσιογραφία δεν είναι το καθημερινό κουτσομπολιό στα γεγονότα.


 Η λαική συγκέντρωση στο Γαύριο για τα ΣΙΛΟ
Με αφορμή τη λαϊκή συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Γαύριο ύστερα από πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου που αφορούσε την Περιβαλλοντική Μελέτη της εταιρίας ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε. για την εγκατάσταση- λειτουργία Μονάδας Σκυροδέματος στον Κάμπο Γαυρίου λάβαμε επιστολή από αναγνώστη μας, ο οποίος ασκεί κριτική σχετικά με τον τρόπο που η γνωστή για την αντικειμενικότητα της ηλεκτρονική σελίδα παρουσίασε τα γεγονότα. Η επιστολή έχει ως εξής: 

"Δεν με εξέπληξε η τελευταία ανάρτηση του Εν Ανδρω, αλλά για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών πρέπει να αναφερθούν τα ακόλουθα:

Στις 22/11/2019, δύο μέρες πριν από τη λαϊκή συγκέντρωση που έγινε στο Γαύριο με πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου, που αφορούσε την Περιβαλλοντική Μελέτη της εταιρίας ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε. για την εγκατάσταση- λειτουργία Μονάδας Σκυροδέματος στον Κάμπο Γαυρίου, προσπάθησε το Εν Ανδρω σε αγαστή συνεργασία με τον επιχειρηματία να υπονομεύσει την συγκέντρωση.

Με λόγο εισαγγελέα και με αντιφατικούς συλλογισμούς, χρωματισμένους με έντονα χρώματα κατά προτίμηση κίτρινα, αφού μονομερώς έδωσε βήμα στον επιχειρηματία χωρίς να ζητήσει τη γνώμη από τους κατοίκους του Γαυρίου, υιοθέτησε την άποψη του περί δήθεν παρανομιών που με πρόχειρη έρευνα, διαπίστωσε σε δραστηριότητες στο Γαύριο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν οχλούσες επιχειρήσεις στον Κάμπο του Γαυρίου που λειτουργούν χωρίς άδεια, προτρέποντας τους αρμόδιους να παρέμβουν.

Και ως εκ θαύματος την επομένη της λαϊκής συγκέντρωσης και την ώρα που είχε οριστεί η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, αρμόδια υπηρεσία προέβη σε ελέγχους στην περιοχή. Ο αυτοματισμός θαυμαστός !!!!
!!

Η «ανεξάρτητη δημοσιογραφία » του Εν Ανδρω, δεν αναφέρεται στις εργασίες του επιχειρηματία, για τέτοιου μεγέθους έργο στον Κάμπο, τον Σεπτέμβρη 2018 χωρίς άδεια!!! Ποια αρμόδια υπηρεσία παρενέβη τότε;

Ούτε σχολιάζει το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας αντιδρά , απειλεί και τορπιλίζει,  μια θεσμοθετημένη διαδικασία την οποία εκείνος την προκάλεσε με την κατάθεση της Μελέτης. Δηλαδή την πρόσκληση της Περιφέρειας για γνωμοδότηση όπως προβλέπει ο νόμος, του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, που με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο εφάρμοσε το Τοπικό Συμβούλιο, καλώντας τους κατοίκους σε συγκέντρωση ενημέρωσης και στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει.

Άραγε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας θα λάβει υπόψη αυτή την συμπεριφορά του επιχειρηματία, κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης; Με την ίδια τακτική το Εν Ανδρω ενοχλημένο προφανώς από την αρνητική στάση του Τοπικού Συμβουλίου και την μαζική αντίδραση των κατοίκων στα σχέδια του επιχειρηματία, επιχειρεί με νέα ανάρτηση της στις 1/12/2019 να σχολιάσει την «διαίρεση» και τους «διαιρέτες» της Ανδρου.

Παίρνοντας αφορμή από λεκτικές υπερβολές που ακούστηκαν στη λαϊκή συγκέντρωση στο Γαύριο στις 24/11/2019, προσπαθεί να στήσει ένα αφήγημα σε δύο άξονες:

Αφενός, να αποδώσει την υποβάθμιση του Γαυρίου στις Διοικήσεις του παρελθόντος του Δήμου Υδρούσας και της κοινότητας Γαυρίου. Ανακαλύπτει εκτός από μη νόμιμες επιχειρήσεις και παράνομα κτισμένα σπίτια στο Γαύριο σε παράνομα οικόπεδα!!!!!!!

Υποστηρίζει ότι διαμορφώθηκε το λιμάνι σε λάθος σημείο κ.λ.π. λές και το λιμάνι έγινε με σχεδιασμό της Κοινότητας . Ποιος διοίκησε άραγε τον Δήμο Υδρούσας τα χρόνια πριν την ενοποίηση; Μήπως ο εκλεκτός του σημερινού Δημάρχου που λειτουργεί ως σύμβουλός του;

Επειδή όμως τολμά ο αρθογράφος να αναφερθεί και στον θανόντα πρώην Δήμαρχο Γιάννη Γλυνό, θα πρέπει να του θυμίσει κάποιος ότι επί δημαρχίας του, του άσκησε σκληρή πολεμική και αντιπαράθεση πολιτική, όπως συνηθίζει άλλωστε και όταν πέθανε πήγε στην κηδεία του να «κλάψει» βγάζοντας πύρινους λόγους για την δημαρχιακή του θητεία.

Αφετέρου, ως μέγιστος κοινός Διαιρέτης προσπαθεί εντέχνως να καλλιεργήσει την Διχόνοια εντός του νησιού. Από την μια πλευρά οι καλοί εφοπλιστές που δίνουν τα πολύτιμα χρήματα τους για Δημόσια Εργα στην Χώρα, λές και από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άλλος τόπος στο νησί της Ανδρου, που έχει ανάγκη για υποδομές, πολιτισμό κ.λ.π. Από τη άλλη πλευρά, πλούσιοι Γαυριώτες (ποιοι άραγε;) που δεν κάνουν κληροδοτήματα.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον παντογνώστη δημοσιογράφο ότι την ευθύνη για τη δημιουργία δημόσιων έργων την έχει η πολιτική ηγεσία της χώρας (κυβέρνηση) , που 40 χρόνια και πλέον άφησε το νησί χωρίς υποδομές χωρίς έργα ανάπτυξης και την οποία με πάθος υποστήριξε πολιτικά.

Ακόμα οι δωρεές των εφοπλιστών δεν είναι κατακριτέες από κανέναν. Μόνο που τα χρήματα τους είναι βγαλμένα και από τον ιδρώτα των ναυτικών που δουλεύουν στα καράβια τους και πολλοί από αυτούς κατάγονται από τις φτωχές και εγκαταλελειμμένες περιοχές του νησιού.

Τέλος θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι δημοσιογραφία δεν είναι το καθημερινό κουτσομπολιό στα γεγονότα. Είναι κυρίως,έρευνα και θέσεις πάνω στα μικρά και στα μεγάλα ενός τόπου. Στοιχεία που δυστυχώς δεν διαθέτει ο δημοσιογράφος μας".

Λάμπρος Μίχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου